İkinci Hasar Tespit Sonuçları Açıklandı

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından ikinci hasar tespit sonuçları açıklandı. Sonuçlara Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet sitesi (https://hasartespit.csb.gov.tr) üzerinden ulaşabilirsiniz.

İkinci Hasar Tespit Sonuçları Açıklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespit çalışmaları başlamıştı. Vatandaşlar hasar tespit sonuçlarına itiraz haklarını kullanmak için resmi işlemleri başlatmış ve itirazlarını yapmışlardı. İtirazlar 17 Mart tarihinde sona ermişti. Vatandaşlar 17 Mart tarihinden bu yana merakla hasar tespit sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlardı. Hasar Tespit itiraz sonuçlarının 17 Nisan Cuma günü açıklandı. Hasar Tespit İtiraz sonuçları, Elazığ Valiliği’nin resmi internet sitesinde açılacak olan "Hasar Tespit İtiraz Sonuçları" linkinden ilan edilecek. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Elazığ Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda yoğunluğun önüne geçmek için Muhtarlıklara askı listesi asılmayacak.

Açıklanacak olan hasar tespit sonuçlarına vatandaşların tekrar itiraz hakkı bulunmayacak. Vatandaşlar yeni itiraz haklarını mahkeme aracılığıyla yapmaları gerekecek. Öğlen saatlerinde Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet sitesi (https://hasartespit.csb.gov.tr) üzerinden yapılan açıklama ile vatandaşların merakla bekledikleri kesin sonuçlar açıklandı. Kısa sürede binlerce vatandaşın girdiği internet sitesi, meydana gelen yoğunluk nedeniyle zaman zaman ağırlaşırken, Kimlik Numarası veya adres bilgileriyle erişimin sağlandığı hasar tespit sonuçlarında, binanın kesin hasar durumu bu sayede hak sahipleriyle paylaşıldı.