İl Müftüsü Sarıkaya'dan Kandil Mesajı

Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, bu gece idrak edilecek olan Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İl Müftüsü Sarıkaya'dan Kandil Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu gece idrak edilecek olan  Miraç Gecesi ile ilgili Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya bir mesaj yayınladı. 

İl Müftüsü Sarıkaya yayınladığı mesajında ; "değerli kardeşlerim; 2 Nisan 2019 Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece Miraç Kandilidir. Özellikle müşriklerin Müslümanlara uygulandıkları zulüm dolu boykotun kırılması ile birlikte Müslümanlar yeniden normal hayatlarına başlamışlar. Ancak bu arada Müslümanların önemli iki destekçisi huzur-u ilahiye göç etmişti. Bunlardan biri Ebu Talip ki, bizim dünya inancımıza göre Müslüman olmamış ancak Müslümanlara ve Peygamberimize çok büyük katkı sağlamış bir kimseydi. İkincisi ise Peygamberimizin mübarek eşi annemiz Hz. Hatice’nin vefatıydı. Peygamberimiz başta olmak üzere Müslümanlar bu duruma çok üzülmüşler ve boykottan kurtuluşun mutluluğunu yaşayamamışlardı. İşte bu üzüntülü günlerde rabbimiz kulu Hz. Muhammed aleyhisselamı bir gece Mescidi Haram’dan Mescid’i Aksa’ya, oradan da Sidretü’l Münteha’ya çıkarmıştır.

Bu akıl üstü ama varlığı kesin olan mucize sonucunda Peygamberimiz üç müjde ile yeniden ümmetinin arasına dönmüştür. Üç müjdeden birincisi bütün inananların gözünün nuru olan beş vakit namazın farz kılınmasıdır. İkinci müjde, Kur’an’da da belirtildiği gibi Allah’a şirk koşmayanların dışında çeşitli günahları işleyenlerin tövbe etmesi durumunda bağışlanacağı müjdesidir. Üçüncüsü ise her yatsı namazından sonra mihrabiye olarak imamlarımızın o güzel sadaları ile okuduğu Amenerresulu diye bildiğimiz Bakara Suresi’nin son iki ayetidir. Bu son iki ayette Rabbimiz hem kullarına muhteşem dualar öğretmekte hem de iman esaslarını zikretmektedir. Bu surenin sonunda ayrıca Rabbimizden inkarcı ve kafirlere karşı bize yardım eyle duasında bulunuyoruz.

Değerli Elazizli kardeşlerim; İlk kıblemiz Mescid-i Aksa Siyonist Yahudilerin işgali altındadır ve oradaki Müslüman kardeşlerimiz son derece eziyet çekmektedir. Yandaşlarının kutsal mescidimizi terörist İsrail devletinin başşehri yaptığını da biliyoruz. Ancak biz Müslümanlar bunu asla kabul etmiyoruz.

Dolayısıyla yeni Selahaddin-i Eyyübilere kavuşmamız duası ve niyazı ile bu gecenin şehrimize, ülkemize ve Alem-i İslam’a mübarek olmasını yüce Rabbimden temenni ve niyaz ediyorum." ifadelerinde yer verildi.