İş Dünyası Temsilcileri ve Bankalar Uyarıldı

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Esnaf Odaları, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve Banka Bölge Müdürleri ile yaptığı toplantıda bütün iş dünyası temsilcileri ve bankalara önemli uyarılarda bulundu.

İş Dünyası Temsilcileri ve Bankalar Uyarıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin yaraları hızla sarılmaya devam ediyor. 

Depremin etkilerinin iyileştirilmesi adına her alanda konunun muhataplarıyla yaptığı toplantılarda ele alınan süreçlerin birebir takipçisi olan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım; Esnaf Odaları, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve Banka Bölge Müdürleri ile yaptığı toplantıda bütün iş dünyası temsilcileri ve bankalara uyarılarda bulundu.

"Bu Süreçte En Hassas Kesim İş Dünyamız ve Esnafımız"

Esnafa dönük iş ve işlemlerin hızlı yürütülmesi, kredilerin hızlı verilmesi ve esnafa dönük yapılan işlemlerden ücret alınmaması yönünde başkanları uyaran Vali Kaldırım, “Bu süreçte üzerinde en hassas durmamız gereken kesim iş dünyamız ve esnafımızdır. Onlara gözbebeğimiz gibi bakmalıyız ve onları bu hassas süreçte mağdur etmemeliyiz. Bir yıl sonra Elâzığ’ımız Türkiye’nin en güzel ve yatırım yapılabilir şehri olacak, buna canı gönülden inanıyorum. Şehrimiz; vizyonu, projeleri, gelişen altyapısı ve çözüm odaklı, doğru çalışmalarıyla yeniden şahlanacak, bırakın göç vermeyi, yatırım ve istihdam olanaklarıyla nitelikli göç alan bir şehir olacaktır. Bütün bunların gerçekleşeceğine inanıyorum yeter ki birlik beraberlik içinde pozitif, proje odaklı hareket edelim, olumsuzluktan değil olumlu şeylerden beslenelim, şehrin önde gelenleri olarak şehrimize, halkımıza ve iş dünyasına moral verelim” diye kaydetti.

"Gelin Hep Birlikte Seferberlik İlan Edelim"

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Şehre bu hassas dönemde moral vermek, elini taşın altına koyarak on katı, yüz katı çalışmak, proje üretmek ve esnafımızın, vatandaşımızın işini kolaylaştırmak hepimizin temel görevidir. Eleştirmek çok kolay ama iş yapmak, çözüm üretmek, bunun için seferber olmak zor ama esas kıymetli olan budur. Gelin hep birlikte seferberlik ilan edelim, şehri kalkındırma seferberliği, şehrimizi Türkiye’nin ve dünyanın en güzel şehirlerinden biri yapma seferberliği, şehri bir üretim ve cazibe merkezi yapma seferberliği, kenetlenme, örnek birliktelik ortaya koyma seferberliğidir. Bunu başarırsak Elâzığ’ımız yaralarını hızlı sarar, hızlı kalkınır, esnafımız, iş dünyamız ve vatandaşımız mutlu olur. Bizlerde görevimizi layıkıyla yapan sorumlular olarak gönül huzuruyla bu şehre karşı vazifemizi yapmış oluruz. İnanın omuzlarımızda tarihi bir sorumluluk var, bu kimseye nasip olmaz, gelin hep birlikte bu sorumluluğun hakkını verelim” dedi.