İş Dünyasının Sorun ve Talepleri Hisarcıklıoğlu'na İletildi

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısı öncesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelerek Elazığ iş dünyasının talep ve beklentilerini iletti…

İş Dünyasının Sorun ve Talepleri Hisarcıklıoğlu'na İletildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gündemdeki Önemli Konular TOBB’ye İletildi…

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Elazığ iş dünyasının talep ve sorunları ile ilgili bir araya gelen Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, görüme ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu bugüne kadar gerek yazılı gerekse sözlü olarak iletmiş olduğumuz tüm sorunlarımıza yakınen ilgi göstermiştir. Özellikle deprem sonrası kendisine ulaştırmış olduğumuz her konumuzu hassasiyetle takip etmiş ve ilgili kurumlara ulaştırmıştır.

Son olarak TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısı öncesi TOBB’de bir araya gelerek ilimiz iş dünyasının sorunlarını istişare etme fırsatımız oldu.

Dosyamızda yer alan konular özet olarak;

-       31.12.2020 tarihi itibari ile İlimiz OSB’deki yeni yatırımların 6. Bölge teşviklerinden yararlanma süresi sona erecek olup,  Depremin yıkıcı etkilerinin bir an önce üzerinden atması gereken şehrimiz için olmazsa olmaz durumuna gelmiş olan 6. Bölge Teşviklerinin tüm şehri kapsayacak şekilde yeni dönemde uygulamaya alınması. 

-       Şirket ortağı olup şirketi bünyesinde sigortalı olan şahısların yeni bir genelge ile Bağ-kur’ a geçme zorunluluğunun getirilmesinin oluşturduğu mağduriyetin giderilmesi için yeni bir düzenlemenin yapılması.

-       Kısa Çalışma Ödeneği hususunun bir yıl devam etmesi.

-       Medikal Sektörünün Kamudan alacaklarının ödenmesi hususu.

-       Eğitim sektörünün COVİD-19 sürecinde yaşamış olduğu sorunlar nedeniyle desteklenmesi.

-       Hizmet sektöründe yer alan diğer alanlardaki sorunların çözümü.

-       1 Ekim tarihi itibarı ile başlayacak Özel Sektörün ertelenen borçlarının ödeme tarihinin bir yıl ertelenmesi.

-       Korona virüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında yer alan Turizm Sektörünün dosyada yer alan beklentilerinin karşılanması talep edilmiştir.

TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu dosyamızda yer alan tüm konuları detaylı şekilde bizlerle istişare ederek gerekli hassasiyeti göstermiştir. Özellikle Teşvik Yasası ile ilgili ilimizin hassasiyetini yakınen bilen Sayın Hisarcıklıoğlu talebimiz üzerine konuyu 12 Eylül’de Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığı görüşmede ilettiğini paylaşmıştır. İş dünyamız adına kendilerine teşekkür ediyor, iletmiş olduğumuz sorunlarımızın kısa sürede çözüm bulacağını umut ediyoruz”  ifadelerinde bulundu.