Kadem'den 'Çanakkale Zaferi' Resim Sergisi

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 104. Yılı nedeniyle Genç KADEM üniversite topluluğu tarafından resim sergisi açıldı.

Kadem'den 'Çanakkale Zaferi' Resim Sergisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çanakkale ruhunun resmedildiği serginin açılışı, Ak parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Ak Parti Kadın kolları başkanı Gülersem Çopur ve davetliler tarafından yapıldı.

Kadem Başkanı Esra Soylu, Genç Kadem üyelerinin yaptığı sergi ile Çanakkale ruhunun devam ettiğini ve bu ruhun önemli olduğunu söyleyerek, “da Genç KADEM’in üniversite topluluğunun 18-20 yaş grubundaki kardeşlerimizin Çanakkale şehitleri için kendi elleriyle yaptıkları resim sergisi. Bu ruh çok önemli. Bu ruhu yaşıyor ve yaşatıyor olmamız bizim için çok kıymetli ve önemli. Yani bu sergiyi benim için anlamlı kılan en önemli şeylerden birisi de bu gençliğin bu şuurda ve bu ruhta olması. Geleceğimiz ve milletimiz için çok ümit verici bir durum” ifadelerinde bulundu. 

Kadem Ögrenci Toluluğu Danışmanı ve Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Ferda Başgün, Kadem öğrenci toluluğu ve gönüllü grafik bölümü öğrencileri ile birlikte büyük bir emek vererek hazırladıkları 18 Mart Çanakkale Zaferi sergisi hakkında şu açıklamayı yaptı: "Bu bir gönüllüler sergisidir.  Çanakkale’de askerlerimiz gönülleri ile savaşmışlardır.  Yokluk yılları o yıllar, imkanlar kısıtlı. Biz, bu sergi konseptine başlarken şöyle dedik; kimin elinde ne varsa, kimin gücü neye yetiyorsa koca yürekli askerlerimizi, koca yürekli gençlerimizle temsil edelim. O yüzden öğrencilerimizle birlikte yaklaşık 60 tane çalışmadan oluşan bir sergi düzenledik. Sergimizde maket tasarımımız var. öğrencilerimiz her bir siperi her bir mezar taşını  elleriyle yaptı. Çanakkale’yi anlatan şehadet şerbetini içen şehitlerimizi ve oranın ruhunu anlatan çalışmalar yaptık. Sergi de kendi şahsi 6 çalışmam yer almakta. Elazığlı Çanakkale Şehitleri İsimlerin den oluşan çalışmaya özellikle yer verdim. Ayrıca sergilenen öğrenci çalışmaları arasında yağlı boya tablolar, karakalem çalışmaları, dijital video gösterimleri yer aldı. Sergimizi onurlandıran ve öğrencilerimiz ile ilgilenen Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ hocamıza emegı geçen kadem öğrenci topluluğuna ve yetkili başkanlara, grafik bölümü öğrencilerine, manevi desteğini eksik etmeyen hocalarımıza, ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz." dedi.