Kadim İlçe Palu, Motosiklet Tutkunlarını Ağırladı.

Motor tutkunları, doğal güzellikleri ile Elazığ'ın önemli turizm potansiyelleri içerisinde yer alan Palu'yu gezdiler.

Kadim İlçe Palu, Motosiklet Tutkunlarını Ağırladı.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Motosiklet tutkunları Palu’ya çıkarma yaptı.

Yaklaşık elli motorcu, galericiler sitesi önünde toplanarak, Palu’ya gitmek üzere hareket etti.  

ÜLGEN:AMACIMIZ PALU’YU TÜRKİYE’YE VE DÜNYA’YA TANITLAMAK
Tarihi ilçenin doğal güzelliklerinin tanıtımı amacıyla geziyi düzenlediklerini ifade eden Dernek Başkanı Fadıl Ülgen, Palu’nun turizm potansiyelinden bahsederek, “Pandemi kalktığında Palu’ya nasıl bir etkinlik yaparız diye konuşuyorduk. Çünkü bugüne kadar motosiklet kulübü olarak bir etkinlik yapılmamıştı. İlk defa Palu’ya etkinliğimizi motor tutkunları kulübü ile yapacağız. Buradaki amacımız Palu’yu Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtlamak. Burada Palu’nun kültürel ve tarihi yapısını tanıtmak, Palu binlerce yıllık tarihin 10’larca medeniyetin temsilizmi ve bu medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim kenttir” dedi.

ŞAHİN: MOTOSİKLETLİ ARKADAŞLARIMIZIN BÖYLE BİR GEZME İHTİYACI VARDI
Dernek Başkanı Salih Şahin de, üyeleri ile birlikte ilçeyi adım adım gezeceklerini söyleyerek, “Pandemiden sonra motosikletli arkadaşlarımızın böyle bir gezme ihtiyacı vardı. Bu vesile ile o davete icabet edelim dedik. Elazığ’ımızın en güzel ilçelerinden olan Palu tarihi dokusu, kültürü, doğası ile bütün güzellikleri içinde barındıran ilçemize nasip olursa bugün bir gezi düzenledik” diye kaydetti.

SERTDEMİR: MOTOSİKLET BİZİM HOBİMİZ
Motosiklet ve motorsporları Kulübü ikinci Başkan Serdar Sertdemir, motosiklet kullanımının bir tutku olduğunu kaydederek, “Kulübümüz 2007 yılında kurulmuş Motosiklet federasyonuna bağlı resmi bir kulüptür. Her motosikleti içinde barındıran kültürel amaçlı bir kulüptür. Bu bizim hobimizdir. Her insanın hobisi olması gerekir. Motosiklette bizim hobimiz. İlk ziyaretimizi Palu’ya yapmak istedik” ifadelerini kullandı.

Misafirlerini ağırlayan Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım, ilçenin gelişimi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen program kapsamında inanç turizmi kapsamında Şeyh Ali Septioğlu Türbesi ve diğer türbeler ile teke deresi gezildi.