Karataş 'Şehir Hastanesinde Doktor Yok'

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde bulunan Onkoloji bölümündeki doktor yetersizliğine tepki gösterdi.

Karataş 'Şehir Hastanesinde Doktor Yok'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş yaptığı yazılı basın açıklamasında Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde Onkoloji bölümünde yaşanan doktor eksikliğinden dolayı hastalara tedavi hizmeti verilemediğini ve Bingöl,Muş,Tunceli'de Onkoloji bölümünün olmamasından dolayı birçok hastanın Şehir Hastanesine geldiğini ancak yaşanan hekim eksikliğinden dolayı hastaların diğer sağlık kuruluşlarına gönderildiğini belirtti.  

Genel Başkan Karataş "Yaklaşık 3 aydır bu alanda hizmet eksikliği var, mecburi hizmetini bitirip giden hekimlerin yerine katılım olmadığı için Onkoloji servisinde hizmet verilemiyor. Bir önceki atamalarda da uzmanlığa atanan yeterli kadro olmayınca ve belirli hekimlerin ihtiyaç yerlerine dağılmasıyla bu birimde böyle bir boşluk oluşmuştur. Şehir Hastanesi'nde Tıbbı Onkoloji Uzmanı olmaması sebebiyle  Elazığ’da yüzlerce hasta Üniversite Hastanesine ve özel hastanelere gitmek zorunda kalmıştır" dedi.  

Karataş; "Sağlık Bakanını Göreve Çağırıyorum"

Karataş yazılı açıklamasında; "Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı atamalara baktığımızda maalesef Elazığ'a atanan herhangi bir onkoloji uzmanı doktor yoktur. Atama kuralarının bitmesine rağmen Sağlık Bakanını Elazığ'a Onkoloji uzmanı bir doktor gönderilmesi için göreve çağırıyorum. Gençlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız gözlerimizin önünde birer birer eriyor. Niçin? Sağlık Bakanlığının Elazığ'a uzman bir Onkoloji doktoru gönderemediği için. Bu saatten sonra Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde tedavi olamayan, tedavisi aksayan ve ölen tüm kanser hastalarının vebali ne olacak? Büyük proje olan ve Cumhurbaşkanının hayalim dediği şehir hastanesinde Onkoloji doktorunun olmamasını yetkililer nasıl izah edecekler merak ediyorum. Elazığ Sağlık İl Müdürü, başhekimle uğraşacağına Onkoloji doktoru sorununu çözmelidir. Sağlık Bakanlığını ve ilimiz milletvekillerini göreve davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.