Koronavirüs, Elazığ'da Festivalle Coştu!

Salçalı Köfte Festivalinde düzenlenen konserler halkı coşturduğu kadar, koranavirüsüde coşturdu. Festivalde yaşanan bulaşın sonuçları önümüzdeki hafta açıklanacak olan illere göre vaka sayısı haritasında ortaya çıkacak…

Koronavirüs, Elazığ'da Festivalle Coştu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm dünyaya kabus yaşatan ve can almaya devam eden koronavirüs, tedbirsizlik ve vurdumduymaz programlar nedeniyle yayılımını hızla sürdürüyor. 

Dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de koronovirüs vaka sayılarında artış büyük bir hızla devam ediyor. Vaka sayısındaki yükselişle birlikte ölüm sayısında da yaşanan artış tedirginliğe neden oldu.

Sağlık Bakanlığı'nın günlük olarak açıkladığı tabloda bugünkü vaka sayısının 21.352, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 243 olarak belirtildi. 

ELAZIĞ VAKA SAYISINDA İKİNCİ SIRADA
Sağlık Bakanlığının haftalık açıkladığı illere göre vaka sayılarında Kayseri  birinci sırada yer alırken, Elazığ ise en çok vaka artışının yaşandığı ikinci şehir oldu.

Açıklanan verilere  göre, Elazığ'da haftalık vaka sayısı yüz binde 392,54'e yükseldi. Bu orana göre şehirde 2 Bin 305 olduğu ortaya çıktı. Elazığ'da bir önceki hafta vaka oranı 100 Binde 285,05 olarak açıklanmıştı. 

VİRÜSÜ UMURSAYAN YOK
Elazığ'da yüksek vaka sayısına rağmen vatandaşların virüsü umursamadığı, bazı kurumların  ise denetimlerde yeterli önlemi ve tedbiri almadığı gözlendi. Maske ve mesafenin hiçe sayıldığı kentte virüs adeta kol geziyor. 

KORONAVİRÜS FESTİVALLE COŞTU
Pandeminin can almaya devam ettiği bir dönemde normalleşmeyi fırsata çevirmeye çalışan bazı kesimlerin özellikle resmî kurumların sponsorluğunda toplumu tehlikeye atan organizasyon ve programlar düzenlemesi ise pes dedirtti. 

Bu organizasyonlardan biri de Salçalı Köfte Festivali oldu. Kentin göbeğinde açılan festivale bir de konser programı eklenince virüsün bulaşımı kaçınılmaz oldu. 3 gün boyunca süren festivale akın eden binlerce kişinin yan yana, iç içe olduğu görüntüler kamuoyunda ve sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. 

Özellikle resmî kurumların tedbirleri sıklaştırması gerekirken böylesi toplu organizasyonlara öncülük etmesi kamuoyunda büyük tepki toplarken, buna rağmen konserlerin hala devam etmesi şehirde vaka sayılarını yükseltmeye devam ettiriyor.

BUNUN HESABINI KİM VERECEK?
Koronavirüs vaka sayısında ikinci sırada yer alan Elazığ'da virüse inat festivaller ve etkinlikler yaparak kentte yaşayan 580 bin vatandaşın sağlığını riske atan kişi veya kurumlar büyük bir vebal altına girdi.

Salçalı Köfte Festivalinde düzenlenen konserler halkı coşturduğu kadar, koranavirüsü de coşturdu. Festivalde  yaşanan bulaşın sonuçları önümüzdeki hafta açıklanacak olan illere göre vaka haritasında ortaya çıkacak. 

Vurdumduymazlığın üst seviyede olduğu bu dönemde virüsün önüne geçmek yerine virüse davetiye çıkaran etkinliklere izin veren ve düzenleyen kişilerin hesap vermesi gerekiyor.