MEGİP'te İlk İmzalar Atıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, nitelikli eleman sıkıntısını çözmek amacıyla mesleki eğitim ve beceri geliştirme işbirliği projesinin ilk imzaları atıldı.

MEGİP'te İlk İmzalar Atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, nitelikli eleman sıkıntısını çözmek amacıyla mesleki eğitim ve beceri geliştirme işbirliği projesini hayata geçirdi. Projenin ortaklarıyla ilk imza oda binasında düzenlenen törenle atıldı.

İmza Törenine Elazığ Ticaret ve sanayi Odası ( ETSO ) Başkanı Asilhan Arslan, Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Tunç, İş Kur İl Müdürü Abdullah Balcı, Fırat Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Özek, MEGİP Projesinden faydalanan kuruluşlar katıldı.

Başkan Arslan "Çok Güzel Bir Projeyi Hayata Geçiriyoruz"

Elazığ' da kurumlarımızın müşterek yürüttüğü başarılı çalışmalardan birine daha şahit oluyoruz diyerek konuşmasına başlayan Başkan Asilhan Arslan; işletmelerimizin daha  iyi ve daha kaliteli hizmet vermelerine vesile olacak kadrolarla kendilerini buluşturmak adına Fırat Üniversitemizin FÜSEM marifetiyle tüm personellerin eğitimi ve akabinde uygulamalı yerinde eğitim modelleriyle hem eğitim sürecini tamamlamak hem de iş dünyasında yeni personeller kazandırmak, hakeza yine Arçelik servisinde, yetkili servisinde teknik personeli ve  FÜSEM marifetiyle teorik eğitimlerin üniversitede sağlanması, pratik eğitimlerinde iş sahasında verilmesi adına çok güzel bir çalışmamız oldu, önümüzdeki yıllar şehrimiz adına daha güzel olacak, dedi.

Müdür Balcı "Çok Heycanlıydık"

İş Kur İl Müdürü Abdullah Balcı ise, “Biz bu MEGİP projesine başlarken heyecanlıydık. Acaba biz programı nasıl yürüteceğiz,  diye düşünüyorduk, burada sayın Başkan’ımızın bize çok büyük destekleri oldu. Bir kamu kurumuna bir sanayicinin, bir özel sektörün destek olması bizlere çalışma motivasyonu ve azmi kazandırdı. Burada bizim Fırat Üniversitemiz ile işbirliği içinde akademik kariyeri olan sevgili hocalarımızın başkanlığında eğitimlerini almaları ve sektöre deneyimli ‘ara eleman’ değil de ‘ana eleman’ yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Daha geçen hafta tekstil sektöründe bir projemizi başlattık. Bugün hastane sektöründe ve yetkili servis düzeyinde eleman yetiştirmek üzere burada bulunuyoruz. Şehrimize hayırlı olsun, dedi.