MHP'li Çoban'dan, Sosyal Konut Projesi

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban, 1. Derecede deprem riski taşıyan Elazığ'da güvenli yaşam alanlarının oluşturulması ve dar gelirli ailelerin ev sahibi olması için uygun maliyetlerle 5 bin aileyi ev sahibi yapacakları müjdesinin ardından, bu kez yıkılma tehlikesi ile karşı karıya olan ve şehrin doğu girişinde görüntü kirliliği ile şehrin imajını olumsuz etkileyen Karşıyaka Mahallesindeki Sosyal Konutların modern yaşam alanlarına dönüştürüleceğini açıkladı.

MHP'li Çoban'dan, Sosyal Konut Projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Çoban konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bilindiği gibi önce gün yaptığımız açıklamada ilimizde güvenli yaşam alanlarının oluşturulması ve şehrin modern bir kent kimliğine kavuşması hususunda uydu kent modeli ile öncelikle dar gelirli 5 bin aileyi uygun ödeme koşulları ve çok düşük maliyetlerle konut sahibi yapacağımızı açıklamıştık.

1. Derecede Deprem Bölgesi olan Elazığ’ın bugün en önemli sorunlarının başında halkımız için güvenli yaşam alanları oluşturulması gerekmekte olup, 50-60 yıl önce yapılmış olan ve Allah korusun küçük bir depremde dahi yıkılmaya hazır onlarca konut bulunmaktadır.

Bu konut stoklarından biri de Karşıyaka Mahallesinde bulunan ve şehrin doğu girişimde yıkılmaya yüz tutmuş görüntüsü ile hem şehrin imajını olumsuz etkileyen hem de içinde yaşan vatandaşlarımızın hayatını tehdit eden konutlardır. Buranın ivedi şekilde yıkılarak son derece modern bir altyapı ve diğer tüm donatıları ve çevre düzenlemeleri ile şehre kazandırılması çok elzem bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Karşıyaka Sosyal Konutları Projemizi hazırlamış ve tüm planlamalarını yapmış bulunmaktayız. Kentsel dönüşüm kapsamında şehrin bir çok bölgesinde hayata geçireceğimiz bu modelin başlangıç noktası Karşıyaka Sosyal Konutları olacaktır.

Elazığ Belediyesi olarak bir yandan tüm halkımızın iş ve aş sorununa çözüm üretme noktasında 36 yatırım ve istihdam projemizi bir bir anlatırken bir yandan da modern ve güvenli bir şehir kurulması için projelerimizi paylaşmaya devam ediyoruz. Şunu bir kez daha ifade etmek istiyorum, Biz bugün sadece önümüzdeki 5 yıllık bir belediye seçimlerine hazırlanmıyoruz. Hazırlamış ve açıklamış olduğumuz tüm projelerimiz bu şehrin KIRMIZI KİTABI olarak gelecek 100 yılda üzerinde titizlikle durulması gereken ve adım adım bu şehre kazandırılması gereken hususulardır. Bu projelere birilerinin ufku yada haflazası yetmeyebilir, ancak biz halkımızın ferasetine inanıyor ve güveniyoruz. Dolayısı ile 31 Mart seçimleri sadece bir belediye başkanlığı seçimi değil, çocuklarımıza ve gelecek nesillere nasıl bir Elazığ bırakmalıyız sorusuna da cevap arandığı bir yarış olacaktır. Bu yarışa tüm Elazığ şahittir ki, biz hazırız. Bu düşüncelerle projemizin Karşıyaka mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.