Milletvekili Bulut, Sözcü'ye Konuştu

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ'da ki bazı belediyelerin yurt dışına gönderdiği insanların geri dönmemesi ile ortaya çıkan gri pasaport olayı ile ilgili Sözcü gazetesine açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Bulut, Sözcü'ye Konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Sözcü gazetesine konuştu.

Elazığ'da ki bazı belediyelerin  yurt dışına gönderdiği insanların geri dönmemesi ile ortaya çıkan gri pasaport olayı ile ilgili Sözcü gazetesine açıklamalarda bulundu.

Akçakiraz, Arıcak ve Baskil Belediyeleri’nin yurt dışına insan gönderdiği olayla ilgili konuşan Milletvekili Bulut, ‘Keşke Olmasaydı’ şeklinde açıklamalarda bulunarak şunları söyledi.

'KEŞKE OLMASAYDI'
AK Parti'li belediyeler tarafından yurtdışına gönderilen ve geri dönmeyen kişilerle ilgili belediyeleri uyaran AK Parti MKYK üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Yaşanan durumla ilgili İçişleri Bakanlığı müfettişlerini gönderdi. Ancak çalışmalarını tamamlayıp tamamlamadıkları konusunda ve incelemenin ne aşamada olduğunu bilmiyorum. Bu konu çok konuşuldu ve çok spikülatif bir konu oldu çok da girmek istemiyorum. Ama neticede burada belediye başkanlarının iyi niyetinin suistimal eden organize bir yapı böyle bir şey yapmış bu aşikar. Bu tip konularda dikkatli olmak lazım her zaman size gelen teklifler iyi niyetli olmayabilir. Bunun farkında olmak lazım diye düşünüyorum. Keşke olmasaydı” diye konuştu.

'MÜFETTİŞLER ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR'
Yaşanan olayla ilgili belediyelerde yapılan incelemeler sonucunda adli işlem yapılıp yapılmayacağına karar verileceğini belirten Bulut, “Belediye başkanları maddi karşılık beklemeden hizmet amaçlı yaptığını sadece Akçakiraz Belediye Başkanımız ikinci el kamyon aldığını söylemişti. Belediyelerde yapılan tahkikatlar sonucunda adli işlem yapılıp yapılmayacağı belirlenecek müfettişleri çalışmalarını tamamladıktan sonra bunun gerekli olup olmadığını karar verilecektir. Öyle tahmin ediyorum ki İçişleri Bakanlığı çok teferruatlı bir çalışma yapacak onun sonucunda edinmiş oldukları kanaat kendilerini iki yoldan bir tanesini sevk edecektir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.