Muhtarlar Derneği, Valiliğe Seslendi

Elazığ Muhtarlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Gülbasan bir basın açıklaması yaparak muhtarlar olarak kurum müdürlerinden şikayetçi olduklarını söyledi.

Muhtarlar Derneği, Valiliğe Seslendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Muhtarlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Gülbasan yaptığı basın açıklamasında adeta isyan etti. Başkan Gülbasan yaptığı açıklamada kurumlarda muhatap bulamadıklarını belirterek bu konuda Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'a çağrıda bulundu. 

"Kurum Müdürlerinden Şikayetçiyiz" 

Başkan Murat Gülbasan, “Seçim sürecinden sonra biz beklemekte kaldık ama maalesef ve mecburen bir basın açıklaması yapmak zorunda kaldık. Çünkü mahallelerimizde, köylerimizde, beldelerimizde her hangi bir hizmet alamıyoruz. Özellikle kurum müdürlerinden çok şikayetimiz var, bazı kurumlardan çok şikayetimiz var. Artık hizmete başlasınlar. Çünkü günde 15- 20 muhtar arkadaşımız bizi arayıp sıkıntılarını dile getiriyor. Özellikle önümüzde kış ayı var.  En büyük şikayetimiz kömür konusu ile ilgili. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi evde sobası olan herkese kömür verin demesine rağmen Elazığ’da bu iş maalesef tersine gidiyor. Doğalgazı olana veriliyor sobası olana verilmiyor. Buradan da sayın valime seslenmek istiyorum. Bizzat bu işle ilgilensin. Elazığ’da hangi kuruma gidiyorsan, kurum var ortada ama içinde şahıs yok. çok mağduruz. TEDAŞ olsun, Telekom olsun, özellikle sosyal yardımlaşma olsun. Buralara sayın valimizin ve milletvekillerimizin el atması lazım. Tamam, biz seçimden çıktık 5-6 aydır bir şeyde demedik bugüne kadar ama vatandaş artık bizi çok sıkıştırıyor. Belediyemizden de tamam 5-6 ay oldu ama gerekli hizmetlerin yapmasını istiyoruz. Bundan sonra da takipçisi olacağız”dedi.

"Vali Kaldırımdan Ricamız Var"

Gülbasan,  “Sayın valimizden ricamız kurum müdürlerimizle bizi bir araya getirmesi. Hemen hemen her muhtarın sorunu var. Bizler seçilerek geldik. İnsanlara bazı sözler verdik. İnsanların bazı ihtiyaçları var ama maalesef gittiğimiz hiçbir yerde muhatap bulamıyoruz. Böyle bir muhtarlık olamaz. Elazığ tarihinden beri ilk defa bu kadar kötü bir 5 ay geçiriyor. En kötü dönemleri bile böyle değildi. Sayın valimden rica ediyorum. Bütün muhtarları çağırarak kuru müdürleri ile bizleri görüştürmesini istiyorum. Çünkü çok sıkıntılarımız var.  Bunların biran evvel çözülmesi lazım” diye konuştu.

"Elazığ'da Çok Büyük Sıkıntılar Var"

Elazığ Muhtarlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Gülbasan Elazığ’da çok büyük sıkıntılar olduğunu ifade ederek, “Elazığ’da çok büyük sıkıntılar var. Belediye başkanımızda dahil olmak üzere. Bunlar gelsinler oturup konuşalım Elâzığ’la ilgili olan biteni. Yazık günah. Önümüzde kış var ve hiçbir şey yapılmamış. Bizler muhtar olarak bazı sözler verdik. Onlar gelip seçimde mahallemizde sözler verdi. Ondan sonra gittiler arkasına bakıp mahallemize de gelmiyorlar. O neden de dolayı bütün yetkililere seslenmek istiyorum. Elazığ’ın gerçek sahipleri muhtarlardır. Bunu herkes bilsin. Sadece bizim mi konuşmamız lazım. Bir sürü STK var. Elazığ’da işlerin kötü gittiğini herkeste biliyor. Bir dünya dedikodu dolanıyor ve kimse açıklama yapmıyor. Bize, mahallelerimize hizmet edilmeli” ifadelerini kullandı.