MÜSİAD Genel Başkanı Elazığ'a Geldi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Elazığ'a gelerek, üyeleriyle toplantıda buluştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Elazığ'a Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, derneklerinin Malatya’da düzenleyeceği toplantıya katılmak üzere Elazığ’a geldi. Malatya’ya hareket etmeden önce Elazığ MÜSİAD üyeleri ile yemekli toplantıda bir araya geldi. Kaan’ı Elazığ Havalimanı’nda Müsiad Elazığ Şube Başkanı Mehmet Özeren ve eski dönem şube başkanları ile üyeler karşıladı. 

Üyeleriyle toplantıda biraraya gelen MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Mehmet Özeren,

“Elazığ, Doğu Anadolu bölgesinde sanayileşmek için elinden gelen gayreti gösteren bir ilimiz. Bizler de bu gelişime katkı göstermek ve içinde bulunduğumuz krizi atlatmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yaşamış olduğumuz bu ekonomik krizin sebebi elbette ki ülkemizde sanayi adına yeteri kadar yatırımın olmamasından ve ihracat eksikliğinden kaynaklanıyor. Özellikle ihracat konusunda ilimizin desteğe ihtiyacı var” diye konuştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise toplantıda yaptığı konuşmada; 

“Elazığ özellikle dağıtımda, satışta ve pazarlamada aktif bir bölgede yer alıyor. Elazığ’ın yine dünyada nadir bulunan bir mermeri var. Türkiye’nin  %80’inde aktif olan bir sivil toplum kuruluşunun başkanı olduğum için çok şanslıyım. Çünkü, mikro bazda sizlerden birçok bilgiyi biz alıyoruz. Bu da diğer STK’lar karşısında bizi çok avantajlı bir duruma getiriyor. Çünkü biz bu bilgilerle makro planlama yapabiliyoruz. Bununla beraber de, bizi yöneten bakanlıklarımıza ve Cumhurbaşkanımıza bunları iletme fırsatımız oluyor” dedi.

Genel Başkan Kaan; “Artık zihinlerimiz açmamız gerekiyor, daha nitelikli fikirler ortaya koymamız, süreç yönetimini dünyadaki dönüşüme göre şekillendirmemiz gerekiyor.  Mesela geçen seneye kadar “Ticaret Savaşları” diye bir kavram yoktu. Sermayede güçlü ülkelerin, özellikle birbirleriyle, şirketler üzerinden savaştıklarını görüyoruz. Her ülke kendi sınırları içerisindeki ekonomiyi koruma adına birçok uygulama getiriyor. Bizler de daha fazla gayret göstermeliyiz. Sadece yakın ülkelere değil, tüm dünyaya ihracat yapmamız gerekiyor” diye konuştu.