Orman Bölge Müdürlüğü Gece Gündüz Çalışıyor

Elazığ ve bölge illerinde önemli çalışmalar gerçekleştiren Orman Bölge Müdürlüğü, dağlık ve boş alanları yeşille buluşturmaya devam ediyor. 

Orman Bölge Müdürlüğü Gece Gündüz Çalışıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ ve bölge illerinde önemli çalışmalar gerçekleştiren Orman Bölge Müdürlüğü, dağlık ve boş alanları yeşille buluşturmaya devam ediyor. 

Sorumluluk alınandaki kentlerde gece gündüz demeden ağaçlandırma çalışması ve fidan üretimi gerçekleştiren Orman Bölge Müdürlüğü, bölgedeki orman varlığını yükseltmeyi hedefliyor. 

Or-Köy Projesi kapsamında köylerde yaşayan vatandaşlara destek olan başarılı kurum aynı zamanda okul ve cami bahçelerini de ağaçlandırıyor.

“12 MİLYON FİDAN ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, yaptığı açıklamada, kurum olarak yıllık 12 Milyon fidan üretimi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Orman Bölge Müdürlüğü olarak Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari 8 ilden sorumluyuz. Sorumlu olduğumuz tüm bölgedeki amacımız orman varlığımızı yükseltmektir. Genel müdürlüğümüzün ve bakanlığımızın göndermiş olduğu ödeneklerin tek kuruşu dahi Ankara’ya geri gitmesin bu bölge insanına hizmet olarak geri dönsün diye bütün ekibimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Boş olan alanlarda önce toprak işlemelerini ve teraslama işlemlerini yapıyoruz. Akabinde de fidanları toprak ile buluşturuyoruz. Biz Orman Bölge Müdürlüğü olarak 12 milyon fidan üretimi gerçekleştiriyoruz. Bu 12 milyon fidanın 5 milyonu Elazığ’da üretiliyor. Müdürlük olarak artık nitelik fidanlar üretiyoruz. Ağaçlandırma alanlarına küçük fidanlarımızı dikiyoruz. Ama okul, cami ve kurum ağaçlandırmalarında büyük ağaçlar dikiyoruz. Or-Köy Projemizle çiftçilerimize çok ciddi destekler veriyoruz. Or-Köy Projesi kapsamında güneş enerjisinden tutunda, evlerin yalıtımına , sera kurulumuna ve canlı hayvan dağıtımına varıncaya kadar birçok alanda köylerde yaşayan vatandaşlarımıza destek veriyoruz.”dedi.

"ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILDI"
Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, lojmanların olduğu bölgede ağaçların kesildiği yönünde çıkan haberlere de değindi. 

Haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Çetiner, "Ben bu memleketin çocuğuyum. Amacımız kurak olan toprakları ağaçlandırmak, var olan ormanları korumak ve ormanlarımızın devamlılığını sağlamaktır. Elazığ kamuoyunu meşgul eden konu ile ilgili şunu söylemek istiyorum; gerçek dışı iddiaların hedefi haline gelen bölge Orman Bölge Müdürlüğü lojmanlarımızın içindeki bölgedir. Bu bölge mesire alanına uzanan geniş bir yol hattıdır. Bu yolun yan tarafında bulunan cam ağaçlarının tepesinde kuruma başlamıştı. Bu ağaçlarda kabuk böceği oluşmasını ve sağlıklı ağaçlara zarar vermesini engellemek için bu bölgedeki ağaçları kesmek zorunda kaldık. Bu ağaçlar idari süresini de doldurmuş olan ağaçlardı. Kesilen ağaçlar önümüzdeki günlerde kurumumuz tarafından değerlendirilerek masa ve bank yapılarak köylerimize ve okullarımıza dağıtımı yapılacak. Maalesef kamuoyunda bu ağaçları halı saha yapacağımız için kestiğimiz yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldı" diye konuştu.

KESİLEN AĞAÇLARIN YERİNE 50 FİDAN DİKİLDİ
Kesilen ağaçların yerini fidan diktiklerini aktaran Çetiner, "Lojmanın içerinde tam 100 tane lojmanımız ve 600’ün üstünde nüfusumuz bulunmaktadır. Lojmanımızda çok sayıda çocuğumuz var. Bu çocuklarımızın ruhen ve bedenen sağlık bireyler olması ve enerjilerini kötü alışkanlıklarda harcamaları yerine sporla harcamaları için sosyla sorumluluk kapasamında bu alanda böyle bir proje tasarladık. Ancak bizim çocukları düşünerek tasarladığımız bu proje birileri tarafından farklı noktalara çekildi. Bir algı operasyonu yapıldı. Bu durum karşısında bizler bu projemizi yapmayarak alanı yeniden ağaçlandırdık. Şuanda ifade edilen alanı tam 50 fidanla buluşturduk. “ifadelerini kullandı.

"KUTSAL BİR GÖREV İFA EDİYORUZ"
Ormanları korumanın ve ağaç dikmenin önemine vurgu yapan Bölge Müdürü Çetiner, “ Biz kutsal bir görevi icra ediyoruz. Çünkü Allah resulü peygamberimiz Hz. Muhammed bundan tam bin 400 yıl önce kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı toprakla buluşturun demiştir. Bizler de peygamberin ümmeti olarak işaret ettiği işi yapıyoruz. Biz ağaçlarımıza gözümüz gibi bakarken neden katliam yapalım. Ağaçları kestiğimiz ve katliam yaptığımız yönündeki ifadeler in bir algı operasyonundan ibaret olduğunu ifade etmek istiyorum. Belirtilen bölgede teknik bir çalışma yapılmıştır. Bölgede bir halı saha yapılmayacağını ve yeniden ağaçlandırıldığını bir kez daha ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.