Öztürk'ten Bir Açıklama Daha!

Tetiş Yapı Elazığspor Yönetim Kurulu başkanı Selçuk Öztürk, Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mustafa Gür'ün açıklamalarına cevap verdi.

Öztürk'ten Bir Açıklama Daha!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tetiş Yapı  Elazığspor Yönetim Kurulu başkanı Selçuk Öztürk, Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mustafa Gür’ün açıklamalarına cevap verdi.

Başkan Selçuk Öztürk 'yıllardır ASKF’de olan sizler ve üstadlarımız dediğiniz akil hocalarınız kulübümüzün defalarca kayyumlara düşürüldüğü ve kapanmanın eşiğine getirildiği günlerde Papau Yeni Gine’de mi yaşıyordunuz, nerelerdeydiniz ? Bizim gövdemizde, aklımızda, şahsiyetimiz de senin gibi kimselerin cebine girecek kadar küçük değildir.' dedi.

Elazığspor  Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“ ASKF Başkanı  Mustafa Gür, şuan da isimlerini söyleme gereği duymadığımız Spor cenahında bir kısım isimler ile Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları’yla bir araya gelerek şahsımı ve yönetimi mi masaya yatırıp bir kısım önerilerde bulunarak belediye başkanımız tarafından kulübün iaşesi, ulaşım desteğinin kesilmesi, çalışan personellerin işten çıkarılması konusunda; ”Kulübe vermiş olduğunuz destekleri durdurursanız” diyerek, “bu yönetim zaten bırakır gider.

Biz kendi içerimizde bir yönetim oluştururuz.” diyecek kadar asıl siz acizsiniz. Bunu aklınıza iyice yazınız. Biz talimatla gelmedik, talimatla da gitmeyiz. Basın açıklamamı yalakalıktan mı, yoksa kulakta dolma bilgilerler mi dinlediniz bilmiyorum ama sanki hiç dinlememiş gibi şahsınıza pay çıkarabilmek adına yaptığınız apaçık ortadadır.

Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na “İlimiz sporuna hiç destek vermiyormuş” gibi bir açıklamam olmadığı halde bunu ima etmiş gibi göstermek ve yine basın açıklamam da gayet açık bir şekilde belirttiğim gibi ilimizin güzide ilçelerinden biri olan Karakoçan ismini taşıyan ama aslında Fransa’da yaşayan bir gurbetçi hemşerimizin satın aldığı bir kulübe yapılan yardımlardan rahatsız olduğum imajını verdirmek sizin için ne kadar doğrudur? Elbette ki Elazığspor Kulüp Başkanı olarak ilimiz sporuna yapılan destekler bizleri her zaman mutlu etmiştir. Ancak bizler Karakoçan FK’ya yapılan yardımları örnek gösterirken Sayın Belediye Başkanının söyleminden hareketle yola çıkıp Elazığspor’a yapılan yardımlar kul hakkına giriyor da, Karakoçan FK’ya veya diğer bütün spor kulüplerine yapılan yardımlar kul hakkına girmiyor mu? Yaşanan bu süreçte Elazığspor’a gelince mi kul hakkı oluyor ? Belli ki merkezi İstanbul’da olan (KARDEF), Karakoçan FK ile ilgili ifadelerimizi saptırarak basın aracılığıyla bizlere kınama metni yayınlayan ve malum bir parti gibi eş başkanlık sistemi ile yönetilen bir derneği de kendinize örnek almışsınız.

Ayrıca ASKF Başkanı Mustafa Gür, 35-40 bin kişilik bir camiayı karşımıza aldığımızdan bahsetmiştir. Burada da kendisini olduğundan çok daha güçlü göstermeye çalışarak, kendince bir siyasi rant devşirme peşine mi düşmüştür acaba..! Yine Sayın Mustafa Gür, son dönemde göreve geldiğimizde yönetimimiz de yer aldığını ve 1 ay sonrada istifa ettiğini beyan etmiştir. Evet bu husus doğrudur. Kendisine yönetime girmesi için ben öneride bulundum. Neden istifa ettiğinin gerekçesini de kendisi açıklasın. Eğer biz açıklarsak, bir ASKF başkanı olarak sporun herhangi bir branşın da torpil olmayacağını da en iyi kendisinin bilmesi gerekmektedir. Bir diğer husus ise ASKF olarak şartlar oluşmadığı sürece Elazığspor alt yapısına dahi hiçbir yardımda bulunmayacağını ikrar etmiştir. Kendi sözleriyle de Sayın Belediye Başkanını yönlendirmeye çalıştığını da istemeden de olsa itirafta bulunmuştur. Ayrıca ASKF’lerin asli görevinin illerdeki, ilçelerdeki, beldelerdeki Amatör spor kulüplerine zaman zaman hükümetimizin bakanlıklarından, vilayetler ve bağlı olduğu il özel idarelerinden, belediyelerden ve o iller de bulunan farklı kurum ve kuruluşlardan ASKF’ye aktarılan devlet bütçesindeki kaynaklarla Amatör spor kulüplerine yardım etmektir. Yaptığı yardımları da Elazığspor’da dahil hiçbir Amatör spor kulüplerine hangi branşta olursa olsun bir lütufmuş gibi saymaması gerektiğini de bilmelidir. Çünkü bunlar uzun yıllardan beri ASKF’ler tarafından her dönem yapılmıştır. Buradan soruyorum Gür’e; Sizler sonuçta seçilirken bir yarış içerisinden seçildiniz. O zaman keyfe keder isteseydiniz size oy vermeyen Amatör Kulüplere de yardım etmeyebilirdiniz anlamı çıkıyor. Kulübümüzün alt yapısına da şartlar oluşmadığı takdirde yardım etmeyeceğiniz tehdidinde bulunmuşsunuz. Bari istediğiniz şartları bize açıklamanızda emir buyursaydınız da biz de ona göre değerlendirmemizi yapsaydık Sayın Başkan! Asıl sizler ayrımcılık yaparak, haddinizi de aşarak kendiniz ve KARDEF’in savunduğu bize isnat ettiğiniz ayrımcılık fikrini ortaya koydunuz. Yine Sayın Gür bir başka ifadesinde, “Öyle üstadlar var ki şahsımı cebinden çıkarırmış” söyleminde bulunmuştur. Peki ben size sorarım;

Yıllardır ASKF’de olan sizler ve üstadlarımız dediğiniz akil hocalarınız kulübümüzün defalarca kayyumlara düşürüldüğü ve kapanmanın eşiğine getirildiği günlerde Papau Yeni Gine’de mi yaşıyordunuz, nerelerdeydiniz ? Bizim gövdemizde, aklımızda, şahsiyetimiz de senin gibi kimselerin cebine girecek kadar küçük değildir.”