Prof.Dr. Bilal Çoban Adaylığını Açıkladı

Fırat Üniversitesi Rektörlük başvuru süreci devam ederken başvuru yapan adayların sayısı her geçen gün artış gösteriyor.

Prof.Dr. Bilal Çoban Adaylığını Açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2018 yılından beri Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde Profesör olarak görev yapan Bilal Çoban, yaptığı yazılı açıklama ile adaylığını açıkladı.

Açıklama şöyle; 
 

Aziz hemşerilerim!

01 Temmuz 2020 tarihi itibarı ile Fırat Üniversitemize Rektör atanması hususunda Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) başvurumu yapmış bulunmaktayım.

Yüce Allah (c.c.) “Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz’’ buyurmuş ve bizim de kısa hayatımızın en önemli gayesi insana hizmet olmuştur. Bunun nerede ve ne şekilde olduğunun aslında bir önemi yoktur, önemli olan insanımıza hizmettir. Bu yolda Allah’ın takdirine her zaman şükür ile rıza göstermiş ve “Allah var gam yok” demişizdir.

Malumunuz olduğu üzere, iki dönem Elazığ Belediye Başkanlığı için mücadelemiz olmuştu, 10 yıla yakın bir süreç içerisinde toplumun tüm kesimleriyle ve ilimizin en ücra köşesine kadar açılarak şehrin her alandaki sorun, beklenti, ihtiyaç ve taleplerine çözüm üretmeye çalışmıştık. Bu çerçevede yüzlerce proje üretmiş ve daha müreffeh bir şehir hayali kurarak bunların gerçekleşmesi için çalışmalar yapmıştım.

Bizim bu çalışmalarımıza şahit olan siz değerli hemşerilerimizin, hanenizden, işyerinizden, köyünüzden, kentinizden, özellikle sosyal medya üzerinden göstermiş olduğunuz destek ve teveccüh için çok teşekkür ediyorum.

 Bugün ise Fırat Üniversitemizin rektör adayı olarak “ALIN TERİ İLE AKIL TERİNİ BULUŞTURAN ÜNİVERSİTE” stratejisi ile yola çıkmış bulunmaktayım. Bu doğrultuda, güzide bir eğitim kurumu olarak Fırat Üniversitesinin, bulunduğu coğrafyanın sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını ve aynı zamanda toplumun refah seviyesini yükselteceğine inandığım 65 projemi detaylı bir şekilde paylaştım.

EĞİTİM – ÖĞRETİM – ÜRETİM süreçleri çerçevesinde, “YENİ YÖK” ile uyumlu çalışılacak; bilimde, sanatta, sporda, üretimde, uygulamada öncülük eden bir eğitim-öğretim kurumu olmak ve Üniversitemizin Dünya üniversiteleri içerisinde önemli bir yerde olması için azami gayret sarf edilecektir.

10 yıllık birikimimiz ve hazırlıklarımız ile Fırat Üniversitesinin çıtasını yükseltmeye aynı zamanda ilimizin ve bölgemizin beklentilerine cevap vermeye hazırız.

Bu kısa açıklama ve düşüncelerle hemşerilerimden ve dostlarımdan, duaları ve kalpleri ile yanımızda olmalarını, -Allah’ın izni ve Cumhurbaşkanımızın takdiri ile görev tevdi edilirse- bizlere desteklerinin devamını temenni ediyor, saygılar sunuyorum.

Dua ile…
 

BİLAL ÇOBAN KİMDİR?

1966 yılında Elazığ'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Elazığ'da tamamladı. 1986 yılında başladığı Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'nü, 1990 yılında tamamladı. 1991 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak görev yaptı. Askerlik görevini 1993 yılında bitirdikten sonra, Fırat Üniversitesi, Beden ve Spor Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı ve 1998 yılına kadar aynı üniversitede görev yaptı.

1996 yılında, Fırat Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde, “Fırat Havzasındaki Mahalli İdarelerin Spora Yaklaşımlarının Analizi” adlı yüksek lisans çalışmasını bitirdi. 1998 yılında, Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde doktora eğitimine başladı ve “Spor Hizmetlerine İlişkin Halkın Belediyelerden Beklentileri (Elazığ Belediyesi Örneği)” adlı doktora teziyle mezun oldu. 2012-2017 yılları arasında Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi'nde Doçent olarak görev yaptı.

2018 yılından beri Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde Profesör olarak görev yapmaktadır. 12 adet kitap, 7 adet proje ve 130 adet uluslararası/ulusal düzeyde makale ve bilimsel toplantılarda sunulmuş araştırması bulunmaktadır. 2010 yılından beri, "Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi" adlı Sivil Toplum Kuruluşunun başkanlığını yürütmektedir.

Elazığ'ın ve Bölgenin problemlerine ilişkin çok sayıda projeler yaparak, bazı projelerin hayata geçirilmesini sağladı. 2014 yılı Mahalli İdareler seçiminde ve 2019 yılı Mahalli İdareler seçiminde Milliyetçi Hareket Partisinden Elazığ Belediye Başkan adayı oldu. Evli ve 2 çocuk babasıdır ve halen Fırat Üniversitesinde görev yapmaktadır.