"Sağlık Çalışanlarımıza Minnet Borçluyuz"

Sağlık Hak-Sen Genel Başkanı Selahattin Karaca, 14 Mart Tıp Bayramı Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı.

&quotSağlık Çalışanlarımıza Minnet Borçluyuz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Hak-Sen Genel Başkanı Selahattin Karaca, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında; "Gece gündüz, kar çamur,  bayram tatil demeden özveri ile insanların sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen her türlü çabayı esirgemeyen tüm sağlık çalışanlarımıza minnet borçluyuz" dedi.

Başkan Karaca yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün beni Türk hekimlerine emanet edin ifadesinde bulunduğu gibi sağlığımızı emanet ettiğimiz bu hizmet sektöründe özveri ve inançla çalışan Türk hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın emekleri sürecinde karşılaştığı türlü güçlüklere rağmen kutsal mesleğimizin icrasında vatandaşlarımızın sağlık sorunlarının çözümüne yönelik insanüstü gayretiniz bizler için çok değerlidir.

Gece gündüz, kar çamur,  bayram tatil demeden özveri ile insanların sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen her türlü çabayı esirgemeyen tüm sağlık çalışanlarımıza minnet borçluyuz.

14 Mart 1827 tarihinde Tıbbiye-i Şahane Mektebinin kuruluşu nedeniyle 1937 yılından bu yana Tıp Bayramı olarak kutlanan 14 Mart’ ı hekimlik mesleği kutsal bir meslek olarak kabul edilmektedir.

Bu güzel ve anlamlı günde Sayın Cumhurbaşkanımızdan talebimiz bayramları bayram gibi yaşayabilmeniz için söz verilen 3600 ek göstergenin verilmesi, sözleşmeli olarak görev yapan sağlık çalışanlarına kadro verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve yıpranma payının tüm sağlık sağlık çalışanlarına verilmesi gibi önemli beklentilerimizin karşılanması müjdesini almaktır.

Bu bağlamda emeği ile çalışan doktorlarımız ve tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutlar, taleplerinin karşılık bulduğu bir yıl olmasını dilerim"