Şoförler Odası Yine Zam İstiyor !

Minibüs Ücretlerine Zam Kararı.

Şoförler Odası Yine Zam İstiyor !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şevket Toraman, minibüs ücretlerine zam kararı aldıklarını ancak, uygulamaya geçmek için Elazığ Belediyesinin kendi araçlarına zam yapmasını beklediklerini söyledi. 

Toraman yaptığı açıklamada, bir çok şehirde minibüs ücretlerine zam yapıldığını ve uygulamaya geçildiğini kaydetti.

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler odası olarak Elazığ'da da minibüs ücretlerine zam kararı aldıklarını ancak bu kararı henüz uygulamaya geçirmediklerini kaydetti.

Tam 2.5 TL
Öğrenci 2 TL

Karara göre tam 2,5, öğrenci ücretini ise 2 Liraya çıkardıklarını belirten Toraman, uygulamaya geçmek için Elazığ Belediyesinin kendi araçlarına zam yapmasını beklediklerini kaydetti.

Toraman, öğrenci servis ücretine ilişkin de bilgiler verdi.

Başkan Toraman, “Öğrenci velilerime sesleniyorum; Bizim 0.5 km arası 160 TL, 5 ve 10 km arası 180 TL, 10 ile 15 km arası 200 TL fiyat belirlememiz var. Bunlar dışında da Rehber öğretmenlerin ücretleri de belirlenmiştir. Fiyat taleplerimizi de almışız. Buna göre artık hem firmalarımız hem de öğrenci velilerimizin bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Diğer bir konu ise, okul müdürlerimiz, basın yoluyla söylememize rağmen hangi okul, hangi firmaya verileceği konusun da herhangi bir yerden mesaj atmakla bildirme hakkına sahip değiller. Sözleşmeyi yapıp kendi öğrencisini belirleyip devam eder. En büyük sıkıntımız; Salim Hazar Dağlı okulunun tekli sisteme geçtiği zaman 1.500 öğrencimizin dışarıda kalması sorun oluyor. Buradan Sayın Valime sesleniyorum. Bu konuyla ilgili ne şekil bir destek verirse, bu okulların bir yıl daha devam etmesini istiyoruz” diye kaydetti.