Sokağa Çıkan 65 Yaş ve Üstü Kişilere Verilecek Ceza Belli Oldu

81 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 65 yaş üstü vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma yasağının ardından beklenen açıklama geldi ve sokağa çıkanlara kesilecek para cezası belli oldu.

Sokağa Çıkan 65 Yaş ve Üstü Kişilere Verilecek Ceza Belli Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının cezası belli oldu.

65 yaş üstü vatandaşlara önceki gün sokağa çıkma yasağı gelmişti. İçişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada sokağa çıkma yasağı ile ilgili "Saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları sınırlandırılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Bu açıklama sonrası beklenen diğer açıklama geldi. Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklamasında bulundu ve sokağa çıkma yasağına uymayan vatandaşlara kesilecek para cezasının miktarını verdi. 

Gül yaptığı paylaşımında, sokağa çıkma yasağına uymayan vatandaşlara kesilecek para cezası iel ilgili  "65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan hemşehrilerimiz için sokağa çıkma yasağı getirildi. İhtiyaç durumunda ALO 155-156 numaraları arandığında arkadaşlarımız kendilerine yardımcı olacaktır. Yasağı ihlal durumunda 3150 TL para cezası,TCK 195'e göre suç duyurusunda bulunulacaktır." dedi.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'da sosyal medya hesabından paylaşım yaparak yasapa uymayanlara para cezası uygulanacağını açıkladı.