Son Dakika! Palu'da Meclis Üyeleri İstifa Etti!

MHP'nin Palu İl Genel Meclisi Üyesi Haşim Karacimşit ile birlikte ve beraberinde MHP Palu Belediye Meclisi'nin 4 üyesi de istifa etti.

Son Dakika! Palu'da Meclis Üyeleri İstifa Etti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimlerinde MHP’den Palu İl Genel Meclisi Üyesi seçilen Haşim Karacimşit, beraberinde MHP’li Palu Belediye Meclisi üyeleri Ahmet Ataş, Mehmet Bal, Bekir Aydemir ve Sebahattin Baloğlu, partilerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

İl Genel Meclisi Üyesi Haşim Karacimşit, kendisini istifaya götüren süreci anlatarak, cumhur ittifakını zora sokacak hiçbir talepleri olmadığını belirtti.

İl Genel Meclis Üyesi Haşim Karacimşit, “Bizleri tanıyanlar olarak hepiniz bilirsiniz ki biz tabana dayalı siyaset yaptık çünkü gücümüzü tabanımızdan aldık. Onun için partimiz ne kadar önemli ise partimize sınırsız destek vererek oy patlaması yaptıran halkımız da önemlidir. Onun için bizim siyaset anlayışımızda siz değerli seçmenlerimiz ve halkımızın öncelikleri vardır. MHP’den seçilen biri olarak bizlere yakışan da partimiz ve tabanımız arasında dengeyi kurmaktır. Dengeyi korurken de halkımızın haklı taleplerini yerine getirmektir. Biliyorsunuz ülkemizin bekası, milli menfaatlerimizin gereği Milliyetçi   Hareket Partisi olarak Cumhur İttifakını kurduk ve bu ittifaka her türlü desteği verdik. Ne taban ne de genel merkez bazında cumhur İttifakını zora sokacak hiçbir talebimiz olmadı. Olmadığı gibi de gerek seçimler öncesi gerekse seçimlerden sonra hem partimize hem de Cumhur İttifakına gerekli desteği verdik”dedi.

Karacimşit, “31 Mart Yerel seçimlerinde Palu İlçemizden bir milletvekili olmasına rağmen oylarımızı olağanüstü bir şekilde arttırarak yüzümüzün akıyla sandıklardan çıktık. Bu oy arttırılması öyle sıradan bir artış değildi, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde MHP’nin aldığı oyların toplamının iki buçuk katı oy aldık. Hatırlayın 2009 yılında MHP 368 oy, 2014 yılında 2061, toplamda 2 Bin 429 oy alırken 2019 yılında biz bu toplam oyları 2 buçuk kat arttırarak aldık. Seçildikten sonra da Genel Merkezimizin ve Genel Başkanımızın siyaset esaslarına göre teşkilat disiplini içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük. Ta ki 2020 yılının ilk Meclis toplantısına kadar. 2020 Yılı Sosyal Yardımlaşma Mütevelli heyeti belirlenirken her partinin bu heyete isim verdiği gibi bizler de MHP olarak bir isim sunduk. Palu’da herkes tarafından bilinen ve Mütevelli heyette hem partimizi hem de ilçemizi temsil edebileceğine inandığımız bir hemşerimizin ismini verdik. Bu ismi kendi partimiz kabul derken ittifak ortağımız ne yazık ki olur vermedi”ifade etti.

İl Genel Meclis Üyesi Karacimşit, “Biz tekrar partimize bu ismin MHP’den aday gösterilmesini istedik. İl Başkanımız ittifak ortağı Ak Parti İl Başkanıyla görüştükten sonra kabul edilmediğini tekrar söyleyince bu konuyu Meclis kürsüsünde dile getirmem söz konusu oldu. ve yapmış olduğum meclis konuşmasında bizim seçmenlerimize karşı bir sorumluluğumuzun olduğunu ve seçmenlerimizin haklı taleplerini yerine getirmemiz gerektiğini yasal hak olan mütevelli heyete MHP’yi temsilen de Palu’dan bir ismin verildiği halde kabul edilmediğini, bunun da Cumhur İttifakına zarar verdiğini hür irademle açıkladım. ve parti tabanımızda da benimle aynı görüşü paylaşan arkadaşlarımızın da olduğu kaldı ki her ilçeden isimler verilip kabul görülürken Palu’dan verilen ismin kabul edilmeyişi aslında benim şahsımda Palulu seçmenlere yapılan bir saygısızlıktı”diye kaydetti.

İl Genel Meclis Üyesi Haşim Karacimşit, “Bu bir ilk de değildi, 31 Mart Yerel seçimlerinde MHP’nin kazandığı bir seçimde pozisyon alamadığımız için Palu Belediyesini de AKP’ye kaptırmıştık. O gün teşkilat olarak seçim sonuçlarını hakkıyla takip edip üzerinde durmuş olsaydık bugün Palu Belediyesi siyaseten bizim olacaktı. Dolayısıyla sıkıntıları haklı olarak meclis kürsüsünden dile getirdiğimiz için medya da kesin ihraç talebiyle disipline verildiğimiz haberini aldık. Böyle bir olayın olmadığını kendi partimin hakkını savunup Mütevelli heyetinde Milliyetçi Hareket Partilili birinin bulunmasını istemeyenlerden hesap sormak gerekirken kendi meclis üyelerini ihraç etmek isteyen bir partide disiplin kurulunun kararını beklemek her şeyden önce bize oy veren seçmenlere saygısızlık olduğu için Milliyetçi Hareket partisinden istifa ederek İl Genel Meclisinde bağımsız üye olarak devam edeceğimi basınımız aracılığıyla kamuoyuna saygıyla arz ediyor, bugüne kadar bize verdikleri destek ve duydukları güvenden dolayı da değerli halkımıza şükranlarımı sunuyorum” açıklamalarında bulundu.