Şube Müdürü Kerti, Müsiad'ın Konuğu Oldu

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Elazığ Şubesi Dost Meclisi Toplantısının Bu Haftaki konuğu Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Fuat Kerti konuk oldu.

Şube Müdürü Kerti, Müsiad'ın Konuğu Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MÜSİAD Elazığ Şubesi Dost Meclisi toplantısının konuğu olan Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Fuat Kerti, MÜSİAD üyelerine Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar 13. Etap %50 Hibe Projeleri hakkında bilgiler verildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Elazığ Başkanı Mehmet Özeren, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi, hibe destekleri hakkında üyelerimizi bilgilendirme toplantısı ile üyelerimizin geleceğe yönelik kazanımlar elde edeceğini belirterek, yaptıkları işlerin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Başkan Özeren, "Bildiğiniz gibi dünya nüfusu artıyor, bu nüfusun artmasıyla birlikte gıda ihtiyacı da her geçen gün artıyor. 2050 yılında Dünya nüfusunun 10 milyara çıkacağı tahmin ediliyor. Bu bağlamda da, özellikle tarımsal ve hayvansal üretimler çok daha ön plana geçeceği herkes tarafından kabul edilen bir konu. Bununla birlikte bizlerin de yaptığı işin değeri artacak. İşlerimizin gelişmesi açısından bugün yapacağımız toplantıda yatırımcıların desteklenmesi, geliştirilmesi, verimliliğinin arttırılmasıyla ilgili, bakanlığımız tarafından verilen desteklerin detayları uzmanlarımız tarafından sizlerle paylaşılacak" dedi. 

Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Fuat Kerti ise, "Bakanlığımızın 13. Etabını açıkladığı ve resmi gazete de yayımlanan tebliğ üzerine Tarıma Dayalı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı çerçevesinde sunulan %50 hibe desteklerini anlatmak ve bu noktada yatırım düşünen yatırımcıların önünü açmak hem İlimize hem bölgemize hem de Ülkemize yeni yatırım olanakları kazandırmak istihdama katkıda bulunmak üzere sizleri bilgilendireceğiz."dedi.

Şube Müdürü Kerti, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak  destekleme politikaları çerçevesinde birçok başlıkta destekler sunduklarını, tarım ve tayvancılık konusunda doğan buzağıdan sera yapımına, süt üretiminden bütün hayvancılık başlıklarına kadar 40 civarında destek olduğunu söyledi.