TOKİ Başkanından Açıklama Geldi!

TOKİ Başkanı İmar Haksen konutlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

TOKİ Başkanından Açıklama Geldi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TOKİ Başkanı İmarHaksen konutlarıyla ilgili yaptığı açıklamada;

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen deprem nedeniyle bakanlar ile birlikte Elazığ’a intikal ettik. Her birim kendi üzerine düşen görev doğrultusunda işine başladı. Tüm Elazığ’a geçmiş olsun

Deprem neticesiyle sürsürü ve mustafapaşa mahalleleri ağırlıklı olmak üzere şehrin genelinde bir deprem hasarı söz konusu bu tespitler zaten çevre şehircilik bakanlığının ilgili birimleri tarafından Türkiyenin birçok yerinden bakanlığın personelleri buraya intikal ederek çalışmalarını devam ettiriyorlar.

TOKİ‘nin de burada 7000’in üzerinde bir konut inşaatı söz konusu biz ilk günden beri buradaki teknik personelle birlikte inşaatlardaki ön tespitleri yaptık ve bizim binalarda bir hasar söz konusu değil.

Bu gün itibariyle başka bir sahada çalışma yaparken buradaki vatandaşlarımızın tedirgin olduğu noktasında bir bilgi geldi ve bizde buraya intikal ettik ve vatandaşlarımızın burada binanın önünde toplanmışlardı. Burada hasar tespitini yapan arkadaşlar ön hasar tespiti neticesinde konutlarda ağırlıklı olarak tünel kalıp sistemi kullanılıyor taşıyıcı kolanların arasında perde sistemi vardır. Bu nedenle bizim binalarımız güvenilir binalar.

Gelip inceledik binalarımızda perdelerin bir kısmında yukarlarda devam etmediği yönünde bir tespit var. Perdelerin bazı kesimlerinde orta bölümlerinde ufak kılcal çatlaklar tespit ettik ve vatandaşı ön bilgilendirdik ve bu konunun uzmanı olan hocamızı davet ettik oda bizimle aynı kararlarda. Vatandaşlarımız hocamızın raporlarından sonra evlerinde güvenle oturabilirler ve telefon numaramı verdim bazı arkadaşlar beni bu akşam misafir edecekler ve birlikte oturacağız. Hocamızda incelemeyi bitirdikten sonra vatandaşı tekrar bilgilendireceğiz. Biz binalarımızda güvenliğe ilişkin bir sıkıntı görmüyoruz.’’ Dedi.