TÜGVA'da Başkan Şerifoğulları Güven Tazeledi

Türkiye Gençlik Vakfı Elazığ şubesinin üçüncü genel kurulu yapıldı. Geniş katılımlı kongre de Başkan Mustafa Şerifoğulları güven tazeledi.

TÜGVA'da Başkan Şerifoğulları Güven Tazeledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Gençlik Vakfı Elazığ Şubesi’nin üçüncü olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Genel Kurulu AK Parti Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Vakfın Genel Başkanı Enes Eminoğlu ve üyeler katıldı.

Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede konuşan Mustafa Şerifoğulları, vakfın kuruluşuna ilk adımı attıkları gün kendilerini zorlu bir sürecin kendilerini beklediğini bildiklerini belirterek, çalışmalarından bahsetti.

ŞERİFOĞULLARI: GENÇLERİN SOSYAL, FİZİKSEL, ZİHİNSEL VE MANEVİ GELİŞİMİNİ ÖNCELİK OLARAK GÖRDÜK Mustafa Şerifoğulları, “İlk toplantımızı bir kıraathanede 10 ile 15 arkadaşımızla toplandığımız günlerden, bugün Elazığ’ın 10 ilçesinde teşkilatlanarak yüzlerce teşkilat üyesine 6 bine yakın TÜGVA gönüllüsüne ulaştık. Gençliğin Geleceği, Geleceğin Gençliği sloganıyla çıkmış olduğumuz bu yolda 6 yılda yaz okulu, eğitim akademileri, müzik okulu, sohbetler, okuma halkaları, kişisel gelişim programları, dil kursları, genç Türkiye Kongresi gibi binlerce program gerçekleştirdik. Gençlerin sosyal, fiziksel, zihinsel ve manevi gelişimini öncelik olarak gördük” dedi.

Çok uzun bir yolda olduklarını ifade eden AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, kazanılmışları korumak adına çalışılması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da konuşmasında, güçlü ülkenin güçlü gençlikle olabileceğini kaydetti.
BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: SİZİN SAYENİZDE ÜLKEMİZ DÜNYADA ARTIK SÖZ SAHİBİ
Başkan Şahin Şerifoğulları “Sizler bu topraklarda Mevlana gibi sevginin dilini konuşan, Yunus Emre gibi aşkın dilini konuşan ay yüzlü gençlersiniz. Sizin sayenizde ülkemiz dünyada artık söz sahibi. Bizlerde şehri imar ederken gençliğimizi ihya etmeyi unutmuyoruz. Biz gençliğimiz ile birlikte yürüyeceğiz ve sizlerle birlikte bu şehri daha da geliştireceğiz, daha da kalkındıracağız ve daha da müreffeh bir şehir haline getireceğiz İnşallah. Allah hepinizden razı olsun sizleri özlemiştim. Sizler ile bir arada bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum TÜGVA Elazığ İl Başkanımıza ve yönetim kuruluna şükranlarımı sunuyorum” diye kaydetti.

Milletvekilleri Metin Bulut ve Sermin Balık da konuşmalarında, AK Parti’nin gençliğe büyük önem verdiğine vurgu yaptılar. BULUT: BİZ PEK ÇOK ALANDA YATIRIM YAPTIK
Milletvekili Bulut, “Bizi hep eleştirdiler gençliği ihmal ettiniz diye. Asla ben buna katılmıyorum bizler gençliği ihmal etmedik. Bugün baksınlar bizim yaş grubumuz daha iyi anlar çünkü bizim çocuklarımız sizlerin yaşında. Bizim gençlerimizin hepsi bizlerden daha birikimli ve bizden daha bilinçli. İşte bunu 19 yılda Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları sağladı. O yüzden biz pek çok alanda yatırım yaptık. Ulaştırma, sağlık, savunma sanayi ama en büyük yatırımımızı gençlerimize yaptık” diye ifade etti.

BALIK: YALNIZCA YÜREKLERİNDE VATAN VE MİLLET VARDI
Milletvekili Balık, “Yeni bir nesil geliyor kendine çok güvenen bir nesil. 15 Temmuz’dan önce gençlik nereye gidiyor diye bir söylem vardı. Ancak 15 Temmuz gecesi gençliğin zannedilenden çok daha iyi bir yere gittiğini gördük. Süs havuzlarında şehadete gitmek için abdest alan gençlik vardı. O gece gençlerin partileri yoktu. Yalnızca yüreklerinde vatan ve millet vardı” dedi.

Vakfın Genel Başkanı Enes Eminoğlu, 2023 hedefleri olduğuna dikkat çekerek, çalışmaları ile dijital platformda yer aldıklarını söyledi.
EMİNOĞLU: GENÇLİK TEKNOLOJİYİ İSTİYOR
Başkan Eminoğlu, "Türkiye'nin son 20 yılda gerçekleştirdiği milli teknoloji hamlesi sıradan bir olay değil. Biraz önce İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde Türkiye Drone Şampiyonası'nı izledik. Gençlerimizi izledik. Son 20 yılda yerli ve milli sanayileşme oranını yüzde 10'lardan yüzde 70'lere çıkartan bir Türkiye'den bahsediyoruz. Gençlik teknolojiyi seviyor. Gençlik teknolojiyi istiyor. Bu noktada yapılan bütün bu çalışmalarla ilgili hedefimiz daha ileri olacak. Robotik kodlama, endüstriyel tasarım, yapay zeka gibi konularla ilgilenip gençliği bu çalışmaların odağı ve merkezine alacağız" dedi.

Genel kurulda Başkan Mustafa Şerifoğulları güven tazeledi.