TÜRK- İŞ Elazığ İlkokulu Temel Atmaya Hazırlanıyor

İlimizde meydana gelen 6.8'lik depremin ardından ağır hasar gören okulların yıkılarak yerine yenisinin yapılması için okul yapımı konusunda destek sözü veren TÜRK – İŞ, yapacağı 24 derslikli ilkokulun temelini önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle atacak.

TÜRK- İŞ Elazığ İlkokulu Temel Atmaya Hazırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik depremin ardından ağır hasar gören okulların yıkılarak yerine yenisinin yapılması için birçok hayırsever ve sivil toplum kuruluşları, okul yapımı konusunda destek sözü vermiş ancak bunlardan şu ana kadar yalnızca bir kaçı sözünü tutmuştu.

Bu kapsamda ilimizde 24 derslikli ilkokulun yapımı noktasında eğitime destek sözü veren Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu sözünde durarak önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan törenle okulun temelini atacak.

Tüm masrafları Türk – İş tarafından karşılanacak olan okulun yapımı konusunda bilgiler veren Türk – İş Elazığ Temsilcisi ve Yol –İş Şube Başkanı Mehmet Kara, sendikalarının yalnızca işçi haklarının korunmasında mücadele etmek olmadığını belirterek bunun yanında hayatın her alanında geleceğin teminatı olan gençlerin eğitimine destek olmak içinde çalıştıklarını ifade etti.
 


Başkan Kara “Verdiğimiz Sözün Arkasındayız”

Başkan Kara; “ Bilindiği üzere 24 Ocak’ta yaşadığımız deprem hadisesinin ardından bazı okullarımız ağır hasar almış ve çocuklarımızın eğitimi yarıda kalmıştı. Depremin hemen ardından taziye ve geçmiş olsun ziyareti için ilimize gelen konfederasyon başkanımız Ergün Atalay bey ve Yol – İş Genel Başkanımız Ramazan Ağar bey ile yaptığımız istişare sonucunda Elazığ’a 24 derslikli bir ilkokulun yapılması noktasında destek istemiş ve bunun için sözünü almıştık. Çok şükür bu sözümüz yere gelmedi ve inşallah önümüzdeki günlerde Elazığ Valiliğimizin koordinesinde bu okulun temelini atmış olacağız.” dedi.
 


“Deprem Tazminatları Yine Gündeme Getirilecek”

Öte yandan İlimizde yaşayan ve kamuda çalışan tüm personellere verilen deprem tazminatlarının 6 ay daha uzatılması talebini Nisan ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiklerini ifade eden Başkan Kara, Genel Başkan Ergün Atalay’ın bu konuyu bir kez daha gündeme getireceğini belirtti.

“Konfederasyonumuza Teşekkür Ediyorum”

Başkan Kara; “24 Ocak depreminde bizleri yalnız bırakmayarak Elazığ’lı hemşehrilerimizin yanında olan, hem okulun yapılmasında hemde işçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için her türlü fedakarlıkta bulunan Türk- İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a ve Yol – İş Genel Başkanı Ramazan Ağar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.