Türk- İş'ten Elazığ'a Okul Sözü

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremin ardından ağır hasar gören okulların yıkılarak yerine yenisinin yapılması için birçok hayırsever ve sivil toplum kuruluşları, okul yapımı konusunda destek olmaya devam ediyor.

Türk- İş'ten Elazığ'a Okul Sözü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından ağır hasar gören okulların yerine yenisinin yapımı noktasında ilimize birçok hayırsever işadamı ve kurumlar destek olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda ilimize ilköğretim okulu yapımı için bir destekte Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonundan geldi.

“Elazığ’ın Acısını Paylaşıyoruz”

Şehrimizde yaşanan deprem felaketinin ardından geçmiş olsun ve taziye ziyaretleri için ilimize gelen Türk- İş’e bağlı Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, İl Özel İdaresi ile Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı işçilerle biraraya geldi.

Genel Başkan Ağar, işçilerle yaptığı toplantıda açıklamalarda bulunarak;  “Öncelikle hem Elazığ'ın hem Malatya'nın, bütün ülkemizin başı sağ olsun. Depremin olduğu andan itibaren Türk – İş Konfederasyonu Genel Başkanımız Ergun Atalay, bölgeye gelerek vatandaşlarımızın acılarına ortak oldu. Bugünde bizler, Yol- İş olarak buradaki Elazığlı vatandaşlarımızın yanında olmak ve taziye ziyaretlerinde bulunmak için geldik. Rabbim böylesi felaketleri bir daha yaşatmasın diyoruz” dedi.

“Türk- İş İlköğretim Okulu Yapacağız”

Depremde ağır hasar gören okullar konusuna da değinen Yol- İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, “Elazığ’da ki depremin ardından sanırım 10 okul ağır hasar görmüş ve bunların yıkılması kararı alınmış. Bizlerde bunun üzerine çatı konfederasyonumuz olan Türk -İş olarak Elazığ’a bir ilköğretim okulu yapımı için kolları sıvadık, İnşallah önümüzdeki günlerde de Valiliğimiz tarafından gösterilecek alanda masrafları sendikamız tarafından karşılanmak üzere Elazığ Türk – İş İlköğretim Okulu yapacağız” dedi.

“Sendikamıza Teşekkür Ediyorum”

Yaşanan deprem felaketinin ardından ilimize gelerek acımızı paylaşan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile Yol- İş Genel Başkanı Ramazan Ağar’a teşekkür eden Türk- İş Elazığ Temsilcisi ve Yol- İş Şube Başkanı Mehmet Kara ise “ Ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türk – İş Sendikamızın Elazığ’a yapacağı okuldan ötürü hassaten teşekkür ediyorum. Yapılan bu desteği Elazığlılar olarak unutmayacağız. Allah kendilerinden razı olsun. Umarım bu anlamlı davranış diğer sendikalarımıza da örnek olur. ” dedi.