Vali Erkaya Yırık ve İl Protokolü Depremin Vurduğu Köylerde

Bingöl'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremde Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı 5 köy etkilendi. En çok hasar ise Kuşbayırı köyünde meydana geldi. 80 haneli 250 nüfuslu köyde çoğu kerpiç olan evler küçüklü büyüklü hasar gördü. Vali Erkaya Yırık ve beraberindeki il protokolü bugün başta Kuşbayırı olmak üzere depremde hasar gören köylere gitti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vali Erkaya Yırık ve İl Protokolü Depremin Vurduğu Köylerde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün gece meydana gelen depremden Karakoçan ilçesindeki 5 köyün etkilendiğini anımsatan Vali Erkaya Yırık, “Kuşbayırı, Çelebi, Sarıhan, Yeşildelen ve Çan köyleri etkiledi.

Bugün depremin olduğu ilk andan itibaren 15 dakika içerisinde 20 kişilik 4 arama kurtarma ekibimiz, hemen AFAD tarafından yola çıkartıldı. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekibimiz ilçemize yönlendirildi. Vatandaşlarımızla ve köy muhtarları ile yapmış olduğunuz görüşmelerde depremin ilk anında can kaybının olmadığı belirtildi. Bu hepimizi sevindiren bir haberdi. Neticesinde depremin etkisiyle yıkılan ev olup olmadığıyla ilgili arkadaşlarımız sabah 07.00’dan itibaren 10 kişiden oluşan 5 ekip ile birlikte ön hasar tespit çalışmalarına başladı. Geldiğimiz noktada hamt olsun ciddi bir şekilde hasarın olmadığını burada ifade edebiliriz” dedi.

“DEVLETİMİZ HER ZAMAN EN GÜZELİNİ ORTAYA KOYDU”
Ağır hasarlı olan ve hak sahibi olan vatandaşlara devlet tarafından her türlü yardımının yapılacağını dile getiren Vali Yırık, “Malumunuz Elazığımız bir yıl öncesinde 24 Ocak depremiyle büyük bir afet yaşadı. Bu afet neticesinde yapılan çalışmalar ile bir tecrübe gelişti. Bundan da hareketle afetleri yönetme konusunda Elazığ’da devletimiz her zaman en güzelini ortaya koydu. 24 Ocak depremi neticesinde de 21 bin konut vatandaşlarımız için yapıldı. İnşaatlarımız devam ediyor. Üçte ikisini teslim ettik. Devletimiz ilk reaksiyonu etkili bir şekilde burada da göstermiş oldu” diye konuştu.

“İHTİYAÇLAR KÖYLERE YÖNLENDİRİLDİ”
Vatandaşların ihtiyacı olabilecek, çadır ve benzeri ihtiyaçların köylere yönlendirildiğini belirten Vali Yırık, “İlçe yöneticilerimiz, vatandaşlarımızla sürekli irtibat halinde kalarak durumlarını takip ettiler. Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan hususlar kamu kurumları tarafından temin ediliyor. Bundan sonraki süreci kamu kurumlarımız devam ettirecek. Hamt olsun 3-5 kadar bayılma, burkulma gibi benzeri çok da ciddi olmayan vakalar var. Onun dışında hamt olsun bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değil. Vatandaşlarımızın depremden dolayı mağdur durumdan değil. Milletvekilleri, belediye başkanı, kamu kurumlarıyla birlikte bugün Kuşbayırı köyündeyiz. Vatandaşlarımızda bizimle birlikte. Geçmiş olsun demek için buraya geldik. Devletimiz çok güçlü bir devlettir” ifadelerine yer verdi.

Vali Yırık’a AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve kurum müdürleri eşlik etti.

"BURADA DA GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK"
AK Parti Elazığ Milletvekili Demirbağ ise yaptığı açıklamada; "Bende hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, dün akşam itibariyle Bingöl’de meydana gelen deprem bizim köylerimizi de etkiledi. Vali bey geniş çaplı etraflı bir açıklama yaptılar. Tabi 24 Ocak depremini yaşadık depremin hemen ardından devletimiz bütün imkanlarını seferber etti. Adeta 20 -25 bin hak sahibi konutu dikkate aldığınız dört ile çarptığınızda nüfus olarak  da Bingöl gibi bir şehir inşa ediliyor. Elazığ’ın hakim noktalarında inşallah hemşehrilerimize konutları teslim ediliyor. Burada da demin birkaç ev sahibi ile ilgili görüştük hatta birkaç tanesine bakıldı ağır hasarlı diğerlerinde de gerekli tespitler yapılacak nihayetinde kaç ev varsa ağır hasarlı bunlarla ilgili gerekli adım atılacak." Dedi.

“DEVLETİMİZİN VARLIĞINI BURADA GÖSTERMELERİ SON DERECE ANLAMLI”
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise açıklamasında, “Depremi yaşayan köylerdeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlimizin valisinin şahsına, AFAD ve Kızılay’a teşekkür ederim. Depremin ilk yaşandığı andan itibaren burada vatandaşlarımızın mağduriyetin giderilmesiyle ilgili devletimizin varlığını burada göstermeleri son derece anlamlı. Bugün gördüğünüz tabloda bence Türkiye ve Elazığ içinde anlamlı bir tablodur. Deprem yaşanır yaşanmaz devleti temsilen ilin valisi, belediye başkanı  ve görev yapan siyasi partilerin milletvekilleri, siyaset üssü bakış açısı ile burada bulundu. Bu konuya çözüm odaklı, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesiyle ilgili bir arada olmamız bence çok anlamlıdır dedi.

Can kaybının olmamasının son derece sevindirici olduğunu aktaran Erol, “Elazığ AFAD Müdürlüğü ve Kızılay Başkanlığı deprem sürecinde bir krizin yönetimiyle ilgili son derece deneyimli ve başarılıdır. Çünkü 3 bina yıkılmış olsa da Elazığ gibi büyük bir nüfusa hitap eden bir kentte deprem sonrası süreci planlamak  çok kolay  değil. hale yıkılacak eveler ile  ilgili çalışmalar yapma, teknik elemanların organizasyonları sağlamak çok kolay değil. buraya gelir gelmez hemen gördük. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün teknik elemanları hemen hasar tespit çalışmasına başlamış. AFAD çadırları, Kızılay ise kendi sistemini kurmaya başlamış. Bu devletin ne kadar güçlü olduğunu, Elazığ bürokrasinin bu işe ne kadar duyarlı davrandığının göstergesidir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.