Vali Kaldırım, Gazetecileri Unutmadı

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla yayınladığı mesajında 'kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda bir satır haberle birçok hayata dokunup umut olan her şartta özveriyle haber peşinde koşan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum' dedi.

Vali Kaldırım, Gazetecileri Unutmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da bulunan basın mensuplarıyla sürekli iletişim halinde olan ve ilimiz medyasını her zaman dikkatle takip eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, gazeteciler gününü unutmayarak bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Kaldırım, 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Değerli Basın Mensupları,

Gazetecilerin haklarının yasal güvence altına alındığı tarih olan 10 Ocak 1961’den sonra ihdas edilmiş, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak adına 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

İnsanı merkeze alan medeniyet anlayışımızın en önemli düsturlarından olan çağdaş demokrasinin tüm kuralları ve kurumlarıyla yerleşmesinin etkin göstergelerinden biriside iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkündür.

​Medyanın verimli çalışması gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek vatandaşlarımızın sesinin doğru yansıtılması bakımından hayati önem taşımaktadır. Bundan dolayı gazetecilik, içinde bulunduğumuz teknoloji ve iletişim çağının en önemli mesleklerinden biridir.

Bir ülkenin gelişmesinde eğitim, sağlık, ulaşım, ekonomik, sosyal ve teknolojik imkânların yanında vatandaşlarımızın haber alma hakkı da önemli bir göstergedir. Vatandaşlarımızın her şeyden haberdar olmasını sağlayan basın kuruluşlarımızın doğru, ilkeli ve tarafsız bir şekilde yaptıkları bu görev mukaddes bir görevdir. Demokrasinin ve günümüz yönetişim anlayışının vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelen basın, kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek adına kişilik haklarına saygılı, ilkeli, doğru ve tarafsız haber verme gibi birçok önemli değeri bünyesinde barındıran çok yönlü bir meslek haline gelmiştir.

Uluslararası rekabetin yerini, kentlerin rekabetine bıraktığı bu süreçte; inisiyatif kullanabilen, etkin politikalar belirleyebilen ve kendini iyi tanıtabilen kentler, ön plana çıkarak kalkınmanın nimetlerinden yararlanırken, rekabet edemeyen diğer kentler geride kalmaktadır. Elâzığ’ımızın sahip olduğu güçlü yerel değerleriyle “küresel kentler” sahnesinde yerini alabilmesi ve örnek bir şehir haline gelmesinde, tanıtılması, markalaşması ve dünyaya açılmasında sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesi, eğitim, sağlık, turizm ve üretim alanlarında tam bir cazibe merkezi haline gelmesinde çok önemli katkılar sağlayan yerel basın mensuplarımızın, bugüne kadar gösterdikleri gayreti, samimiyeti ve birlikteliği bundan sonra da aynı hassasiyetle sergileyeceklerine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda mesai kavramı gözetmeksizin bir satır haberle birçok hayata dokunup umut olan her şartta özveriyle haber peşinde koşan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”