Vali Yırık'ın Hassasiyeti Olmasaydı Eğer..?

Geçtiğimiz günlerde Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremin ardından devletin resmi yardım kuruluşları ve hayırseverler tarafından ilimize gönderilen yardım kolilerinin bulunduğu AFAD'ın depolarını incelemiş ve o yardımların biran önce ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması talimatını vermişti. Vali Yırık, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada o yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını duyurdu…

Vali Yırık'ın Hassasiyeti Olmasaydı Eğer..?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak’ta yaşanan 6.8’lik depremin ardından devletin resmi yardım kuruluşları ve hayırsever vatandaşlar tarafından ilimize gönderilen yardım kolilerinin dağıtımı, depremin ilk günlerinde sıkıntılı bir şekilde dağıtılmış ve ihtiyacı olanlara sağlıklı bir şekilde ulaştırılamamıştı.

Bunun üzerine o yardımlar ilgililer tarafından AFAD’ın depolarında tutulmuş ve çürümeye terk edilmişti.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili hemen hassasiyetini ortaya koyan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, çürümeye terkedilen yardımların bulunduğu AFAD’ın depolarını incelemiş ve ardından o yardım kolilerinin dağıtılması konusunda talimat vermişti.
 


Vali Yırık Duyurdu

Vali Yırık bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda o yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını duyurdu.

Vali Yırık paylaşımda; “Arkadaşlarımız, 9200 adet gıda ve barınma yardım kolilerini ;

- 38 Mahalle,

- 135 Köy,

- 26 Belde,

Merkezli olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmıştır.” İfadelerini kullandı.

 


“Vatandaşlardan, Vali Yırık’a Teşekkür”

Yardım kolilerinin ulaştığı vatandaşlar ise devletin sıcak yüzünü ve çalışkanlığını ortaya koyarak konuya hassasiyetle yaklaşan Elazığ Valisi Erkaya Yırık’a teşekkür ederek memnuniyetini ifade ettiler. Vatandaşlar, Vali Yırık’ın hassasiyeti olmasaydı eğer onlarca yardımın çürüyerek çöpe gideceğini ve ilgili kurum müdürlerinin olaya hep duyarsız kalacaklarını ifade ettiler.