Yüksek Gelen Su Faturaları!

Elazığ Belediyesi 3 ay süresince su tüketim bedeli alınmamasına ilişkin bu döneme ait su tüketiminin faturalandırıldığına dair iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Yüksek Gelen Su Faturaları!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi tarafından su tüketim bedelleriyle ilgili oluşan iddialara cevap verildi.  

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklama şöyle;

“MESKENLERDEN AYLIK 25, TİCARETHANELERDEN AYLIK 20 TON SU TÜKETİM ÜCRETİ ALINMADI”

24 Ocak’ta Sivrice merkezli yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlarımıza destek sağlamak amacıyla Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın önerisi çerçevesinde, Belediye Meclisi’nce alınan karar doğrultusunda, 24.01.2020-24.04.2020 tarihleri arasında üç ay süresince meskenlerden (akıllı sayaçlar dahil) aylık 25 ton olmak üzere toplam 75 ton, ticarethanelerden ise aylık 20 ton olmak üzere toplam 60 ton su tüketim ücreti alınmamıştır.  

“ELAZIĞ BELEDİYESİ’NE BAŞVURUDA BULUNMALARI İÇİN GEREKLİ BİLGİLENDİRME YAPILMIŞTIR”

24.04.2020 tarihinden itibaren gerçekleştirilen sayaç okuma işlemi sonucunda bu döneme ait faturalandırma yapılmazken, evde bulunmamaları nedeniyle su sayaçlarındaki endeksleri okunamayan vatandaşlar için de Elazığ Belediyesi’ne başvuruda bulunmaları için gerekli bilgilendirme yapılmıştır.

Ancak bu süre zarfında su endeksine ilişkin Belediyemize başvurmayan vatandaşlarımız için de yine sosyal belediyecilik ilkemiz çerçevesinde konu Temmuz ayı Belediye Meclis görüşmelerinde gündeme getirilecektir.  

“İDDİALAR HAKSIZ VE GERÇEK DIŞIDIR”

Vatandaşımıza destek sağlamak adına alınmış bu karara rağmen ortaya atılan iddialar, tamamen haksız ve gerçek dışıdır.