'Elazığ'da ki Siyaset Anlayışını Cumhurbaşkanına İleteceğim'

İlimizin başarılı bürokratlarından Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu'nun görevden alınmasının ardından açıklamalarda bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'da geleneğin ve bürokrasinin ayaklar altına alındığını ifade ederek 'İlimizdeki siyaset anlayışını Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlatacağım' dedi.

'Elazığ'da ki Siyaset Anlayışını Cumhurbaşkanına İleteceğim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık’ın, Özel İdare Genel Sekreterinin görevden alınmasını "Vali beyin ve 4 vekilin ortak kararıdır" sözüne karşılık önemli açıklamalarda bulundu.

"Balık’ın açıklamasını Sayın Cumhurbaşkanına göndererek milletvekillerinin Elazığ’daki siyaset anlayışını anlatacağım"

Milletvekili Erol, ” Elazığ’da Vahim ve devlet geleneklerinin bürokrasinin nasıl ayaklar altına alındığının kanıtıdır. Elazığ’a geldiğim günden beri söylüyorum, Burada siyaset tekelleşmiş ticaret tekelleşmiş kamu yatırımları tekelleşmiş kamuya personel alımları tekelleşmiş ama artık işler böyle gitmeyecek. Milletin milletvekili olarak kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz.Sermin hanımın açıklamasına cevap vermeyi bile kendi adıma doğru bulmuyorum. Sermin hanımın hangi gerekçe ve nedenlere dayalı milletvekili olduğunu bilmem. Partisi bu göreve layık görüp aday yapmıştır. Ama seçildikten sonra her söylemi bağlayıcı ve siyasi sorumluluğu vardır. Sermin Balık’ın açıklamasını Sayın Cumhurbaşkanına göndererek milletvekillerinin Elazığ’daki siyaset anlayışını anlatacağım Şunun bilinmesini isterim anlatacak çok şeyimiz var. “dedi.

Milletvekili Erol,” Siyasette mevki makam sahip olmak için çoğu zaman Bilgi birikiminizden ziyade referanslarınız önemlidir. Tesadüflerin de sizi bir ünvan sahibi yapma ihtimali vardır, fakat kamuda yönetici olmak için siyasi referans tek başına yeterli değildir, Yılların bilgisi birikimi atanacağımız göreve kamu görev sürenizin uygunluğu gibi önemli kriterler vardır. Siyaset kurumu devlet yönetimde eşitler arasında liyakat esasına göre bürokratlar arasında tercih hakkına sahiptir,.Ama bir milletvekili kamuoyuna açıklama yaparak vali bey ve 4 milletvekili yöneticilerin alınmasına karar verdik diyemez. Milletvekilleri bürokratın alınmasına kararın nasıl verildiğini açıklamak yerine bu bürokratların görevden alınma gerekçelerini açıklamakta sorumludurlar. Görevlerini kötüye mi kullanmışlardır kamu bütçesini mevzuata aykırı mı harcamışlardır yüz kızartıcı davranışta mı bulunmuşlardır bu açıklamayı beklerken aynı zamanda ilimiz Valisi de Sermin Balık’ın açıklamalarının doğruluğu konusunda kamuoyunu bilgilendirmelidir. Böyle bir süreç olmuş mudur.”diye ifade etti.