1162 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

MSB, sene başından itibaren yurt içi ve sınır ötesinde toplam 181 operasyonda 1162 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

1162 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Analiz ve Değerlendirme Subayı Binbaşı Pınar Kara, düzenlediği bilgilendirme toplantısında terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Binbaşı Pınar Kara, 1 Ocak 2021'den itibaren, yurt içi ve sınır ötesinde düzenlenen 43’ü büyük, 138’i orta çaplı olmak üzere toplam 181 operasyonda 1162 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

PENÇE OPERASYONLARI
Kara, 23 Nisan'da başlayan ve Irak’ın kuzeyindeki Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde eş zamanlı icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının planlandığı şekilde başarıyla devam ettiğini söyledi.

Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları kapsamında teröristlerin barınak, sığınak ve mağaralarından oluşan 7 bin 584 hedefin kara ateş destek vasıtaları ve 215 hedefin Hava Kuvvetleri unsurları tarafından etki altına alındığını kaydeden Kara, sözlerini, "Hava Kuvvetleri unsurları, kara ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA'larla desteklenen komandolarımız, bölgeye hava hücum harekatı ve karadan sızma harekatı icra etmiştir. Operasyonlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılmaktadır." diyerek devam etti.

Operasyonların başlangıcından bu yana biri bölge sorumlusu olmak üzere 142 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Binpaşı Kara, ayrıca 57 mağara, 110 sığınak, 398 mayın/EYP'nin tespit edilerek imha edildiğini, çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Analiz ve Değerlendirme Subayı Binbaşı Pınar Kara, bugüne kadar terör tehdidine karşı icra edilen tüm operasyonların, çevre ülkelerin toprak bütünlüğüne saygılı, uluslararası hukuka uygun, meşru müdafaa hakkı kapsamında ve sadece bölgedeki terörist unsurlar hedef alınarak yapıldığını açıkladı.

"Türk Silahlı Kuvvetleri için sivil halk, çevre, tarihi ve kültürel yapılar dokunulmazdır." diyen Binbaşı Pınar Kara, "NATO'da kullanılan ve dünyaca kabul görmüş hedef belirleme usulleri kullanılarak tespit edilen söz konusu hedefler, dost ve müttefiklerimizle koordine edilmekte, operasyonlarımızda sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunmasına azami dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir." ifadelerini kullandı.

MAKET UÇAK SALDIRISI
Son zamanlarda yapılan maket uçak ve drone saldırılarıyla ilgili her türlü tedbirin alındığını belirten Kara, "25 Mayıs 2021 tarihinde fırlatıldığı yer tespit edilen maket uçağın fırlatma rampası imha edilmiş, 1 terörist etkisiz hale getirilmiştir." dedi.