40 Bin Sağlıkçı Alınacak!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 3 saat 40 dakika süren toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 bin yeni sağlıkçı alınacağını açıkladı.

40 Bin Sağlıkçı Alınacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 3 saat 40 dakika süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgınla mücadele, TRT payı, yüz yüze eğitim, sağlıkçı atamaları gibi konulara ilişkin açıklamalarda bulunurken, şehit abisine yönelik skandal sözlere imza atan Lütfü Türkkan'a da sert eleştirilerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen toplantının ana gündem maddesi salgınla mücadele oldu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"OKULLAR KESİNLİKLE KAPANMAYACAK"

Okullar açık mı kalacak tartışması da artık sona ermelidir. Okullardaki Yüz Yüze Eğitim öğretim kesinlikle devam edecektir. Sağlık bakanlığımıza bu vesileyle 40 bin personel alımı... Kapanma dönemlerinde verdiğimiz kapsamlı ve yerinde desteklerle ekonomik... Halan hazırlıkları süren 164 mesleki eğitim merkezini de ocak ayında açıyoruz. Yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı ekonomi politikamızla ülkemizi büyütecek her adımı desteklemeye devam ediyoruz. %8 artış yükselen elektirik talebini aldığımız önlemlerle herhangi bir sıkıntıya sokmadan karşıladık.

TRT PAYI KALDIRILIYOR

Doğalgaz fiyatları 2020 yılı başındaki 115 dolar seviyesinden geçtiğimiz ay itibariyle bin 100 dolar seviyesine kadar çıktı. Buna karşılık biz ülkemizdeki vatandaşlarımızı konutlarda tükettikleri doğalgazı 150 dolardan veriyoruz. Alış fiyatına baktığımızda hane halkına verdiğimiz doğalgazdan %70 hibe yaptığımızı söyleyebiliriz. Bir başka ifade ile her vatandaşımıza 1500 liranın üzerinde bir enerji desteği vermiş olduk. Elektrik faturalarındaki TRT payı ile enerji fonu kesintilerini de kaldırma kararı aldık. Hem vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek bir yaklaşımla küresel enerji payındaki krizi önleyeceğiz. 2022 inşallah emeklerimizin, fedakarlıklarımızı görmeye başlayacağımız bir yıl olacaktır. Büyük, güçlü Türkiye yolunda 2022 yılını başarıyla geride bıraktıktan sonra Türkiye'nin yükselişine hep birlikte şahitlik edeceğiz.

SAĞLIKÇILARA ATAMA MÜJDESİ

Sağlık ordusuna 40 bin yeni sağlıkçı alacağız.

TÜRKKAN'A SERT TEPKİ

Bir siyasi partinin en üst düzey yöneticisi tarafından şehit yakınına yapılan hakareti de aynı zihniyetin ürünü olarak görüyoruz. Gördüğünüz gibi neresinden tutsanız saygısızlık, terbiyesizlik ve alçaklık olan bir skandal ile karşı karşıyayız. Kardeşinin gencecik bedeni PLKK terör örgütü tarafından paraömparça edilen şehit yakınının bacısına en ağır hakaretleri yaparak, bastırmaya çalışmak insanlığa sığmaz. Bu kişi ve avanesi önce rezilliği inkar etmeye, şehit yakını suçlamaya çalıştılar, herkes belgesi ile ortaya konulunca özür dilediler. İnsanlıktan nasibini almamış bu ismin milletvekili olarak o kutlu çatının altında bir dakika bile durmaya hakkı yoktur. Grup Başkanvekilliğinden ayrılması bu iş için çıkış yolu değildir. Sözde milletvekili olan bu kişinin parlamento çatısı altında yeri olmaması gerekir.

"PARTİSİNDEN İHRAÇ EDİLMESİ GEREKİR"

Genel Başkanın buna tahammül etmemesi, kesinlikle bu zatı partisinden ihraç etmesi gerekir. Ama ne yazık ki neymiş, başkan yardımcılığından ihraç etmişler. Kimi kandırıyorsunuz, al birini vur ötekine. Bu siyasetçi müsvettesini el üstünde tutanların sorumluluğu bu görüntünün failinden az değildir. Ziraat Bankası'na 36 milyon dolar borcu olan ve henüz bu borcu temizleyememiş olan bu kişi, Kocaeli'nde yine devlete ait arazileri işgal etmiş, bu işgal sebebiyle orada ciddi bri sıkıntılar yaşanmıştı.

"KADIN STK'LAR NE İŞ YAPIYORSUNUZ?"

Buradan kadın STK'lara sesleniyorum: Siz ne iş yapıyorsunuz? İlla sizden birine küfür edilince mi sokağa çıkacaksınız? Şimdi niye derin bri sessizliğe gömülüyorsunuz. Ana muhalefetin başı, kadın hakları savunuyordun. Nereye kadar sessizliğini koruyacaksın? Bunların hepsi bu konuda harekete geçmemekle aslında amaçlarının farklı olduğunu göstermiştir. Bu siyasi şahsın milletvekilliğinin sona erdirilmesi için gerekli hukuki ve siyasi takibimizi sürdüreceğiz.