AK Parti'de Fatura Tek Tek Kesiliyor

AK Parti Elazığ Teşkilatlarında son dönemde yaşanan değişim harekatı dikkat çekiyor...

AK Parti'de Fatura Tek Tek Kesiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ Teşkilatlarında son dönemde yaşanan değişim harekatı dikkat çekiyor.
 
Partiye yıllarca hizmet veren yöneticilerin teker teker görevlerini devretmesi, parti içerisinde kan değişiminin yaşandığına işaret ediyor. 

Bu değişimin, Elazığ'da zayıfladığı gözlenen AK Parti'nin yeniden canlanmasının bir adımı olarak değerlendiriliyor. 

İktidar milletvekillerinin deprem sürecinde depremzedelerin talepleri ve sorunlarıyla yeterince ilgilenmediği yönündeki algı ve parti içerisindeki birtakım çekişmeler AK Parti'de kan kaybına neden oldu. 

AK Parti'nin yereldeki bu kaybı, 7. Olağan il kongresinde de gözlemlendi. Kongrede salonun büyük bölümünün boş kalması parti içerisinde tepkilere ve eleştirilere neden oldu. 

AK Parti'nin Elazığ'daki kaybının genel merkezi de rahatsız ettiği iddia edildi. İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, büyük bir heyecanla çıktığı yolda, partiyi toparlamaya çalışsa da partinin yan teşkilatlarından destek görmediği iddia edildi. 

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI DEĞİŞTİ
İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, partideki bütünlüğü sağlamak için yeni bir adım attı. Başkan Yıldırım, öncelikle partisinin gençlik kolları başkanını değiştirdi. Eski Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Güleç 6. Olağan Gençlik Kolları Kongresinde aday olmayacağını açıklamıştı. AK Parti Elazığ Gençlik Kolları İl Başkanlığı görevine Emre Burak Kürüm getirildi.

KADIN KOLLARI BAŞKANI DA DEĞİŞTİ
Partideki değişim harekatı kadın kolları teşkilatına da yansıdı. Uzun yıllar AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı yapan Gülersem Çopur, aday olmayacağını açıkladı. Kadın Kolları Başkanlığına ise henüz atama yapılmadı. 

İLÇELERDE DEĞİŞİM OLACAK MI?
AK Parti teşkilatlarında yaşanan değişimin daha ileriye gidip gitmeyeceği merakla bekleniyor. Kadın ve Gençlik kollarındaki değişimin merkez ve  ilçe teşkilatlarında yönetim değişimi olup olmayacağı sorusu fısıldanmaya başlandı.

Öte yandan kongrede yeteri kadar ilgi göstermeyen ilçe ve belde teşkilatlarında da görev değişiminin an meselesi olduğu konuşuluyor. İlçe teşkilatlarındaki rehavetin de partiye büyük zarar verdiği, bu nedenle ilçe başkanlarının da görevden alma ihtimalinin yüksek olduğu değerlendiriliyor.