AK Parti'den Ortak Açıklama!

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, Alacakaya'da yaşanan son gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve haklarını arayan maden işçilerinin yanında olmaya devam edeceklerini açıkladı.

AK Parti'den Ortak Açıklama!

Alacakaya’da Yıldırım Holding’in sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın katıldığı toplantıda Elazığ ve haklarını arayarak sessiz oturma eylemi yapan işçilerle ilgili hoş olmayan söylemlerin kamuoyuna yansımasının ardından AK Parti’den ortak açıklama geldi.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı imzalı açıklamada haklarının arayan işçilerin yanında olunmaya devam edeceği vurgulandı.

“İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”
AK Parti tarafından yapılan açıklamada, “Yaklaşık 11 gündür Alacakaya ilçemizde bulunan Yıldırım Holding’e ait fabrikada çalışan işçi kardeşlerimizin hak arama amacıyla başlattıkları eylem sürecini çok yakından takip ediyoruz. Bu süreç içerisinde hem ilimizde hem de Ankara’da gerekli temaslarda bulunarak işçi kardeşlerimizin yanında olduk.  Bu süreç içerisinde farklı siyasi parti ve siyasetçilerin de gerek demeçleriyle, gerekse bölgeye giderek sürece katkı sunduklarını gördük.. Süreçte işçilerimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Yıldırım Holding’in Sahibi Sayın Ali Rıza Yıldırım’ın da katıldığı toplantıdan kamuoyuna yansıyan görüntü ve söylemleri doğrultusunda bu açıklamanın yapılması zarureti doğdu. Hak arama derdinde olan ve zorlu bir ekmek mücadelesi veren işçi kardeşlerimize karşı firma sahibinin söylemlerini asla doğru bulmadığımızı ve kınadığımızı belirtmek istiyoruz. İşçilerin taleplerini dinlemek, onlara kulak vermek ve çözüm odaklı davranmak varken maden sahasını makul olmayan gerekçelerle kapatmak, işçileri ücretsiz izne çıkarmak yersiz ve anlamsızdır. Bu tür davranışlar bu memleketten kazanç sağlayan kişi veya kuruluşlara kesinlikle yakışmamaktadır. Bizler, 11 günlük süreç boyunca hem Elazığ’da hem de Ankara’daki temaslarımızla işçi kardeşlerimizin yanında olduk. Bundan sonraki süreçte de işçi kardeşlerimizin yanında yer alacağımızın bilinmesini isteriz.” ifadelerine yer verildi.

İDDİALAR ALÇAKÇADIR!
AK Parti’den yapılan ortak açıklamada firma sahibinin iddiasına da cevap verilerek: “Yerel basında çıkan asılsız iddialara konu olan ve firma sahibinin  “siyasilere size iş istiyorlar kendilerine de 2 tane maaş istiyorlar” şeklindeki beyanları tamamen asılsız ve mesnetsizdir, alçakçadır. Bu tür asılsız iddialarla ilimizde parti ayrımı gözetmeksizin tüm siyasetçileri töhmet altında bırakan bu ifadeleri şiddetle kınıyoruz. Halkımızın güvenini sarsmaya ve siyasetçileri töhmet altında bırakmaya yönelik bu ahlaksızca ifadeleri kendilerine iade ediyoruz. Bizler, her zaman olduğu gibi, halkımızın menfaatlerini korumak, işçilerin haklarını savunmak ve Elazığ’ın kalkınması için gece gündüz çalışmaktayız. Bu tür mesnetsiz iddiaların hukuki ve cezai süreçlerini başlatmak adına, tarafımızca gerekli mercilere suç duyurusunda bulunulacaktır. Adaletin yerini bulacağına olan inancımız tamdır. Bu süreçte, kamuoyunun sağduyulu olmasını istirham ediyoruz. Halkımızla her zaman şeffaf bir iletişim içinde olup, doğru bilgilendirme yapmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz.”