Akşener'den Lütfü Türkkan Açıklaması!

Meral Akşener, şehit yakınına hakaret etmesiyle gündeme gelen İYİ Partili Milletvekili Lütfü Türkkan için, siyasi deneyimlerine göre hareket etmesi gerektiğini söyleyip hislerine hakim olamadığını ifade etti.

Akşener'den Lütfü Türkkan Açıklaması!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Lütfü Türkkan'la ilgili önemli açıklamlarda bulundu.

Bingöl'de bir şehit yakınına küfür eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, bu gelişmelerin akabinde Meral Akşener'in talebi üzerine görevinden istifa etmişti.

Akşener, "Koruma içgüdülerine sinirlerine hakim olması gerekirdi. Siyasi deneyimi bunu gerektirirdi hislerine yenik düştü. Elbette bunu mazur görecek değiliz" dedi.

AKŞENER SUSKUNLUĞUNU BOZDU
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bingöl'de geçtiğimiz Cuma günü şehit ağabeyine küfür etmesiyle gündeme geldi. Söz konusu küfür Türkiye'yi ayağa kaldırırken, Türkkan, Genel Başkan Meral Akşener'den özür diledi, şehit ailesinden ise özür dilemeye lüzum görmedi.

STK'lar, şehit yakınları ve gazi dernekleri peş peşe Türkkan hakknda suç duyurusnda bulunurken, vatandaşlar Türkkan'ın partiden ihracını istedi. Ancak İYİ Parti, Türkkan'ı Grup Başkanvekilliği görevinden azletmek ile yetindi. Türkkan, Akşener'in talebi ile koltuğundan ayrıldı, yerine Erhan Usta getirildi.

Türkkan'ın yaptığını basit bir hata olarak gören İYİ Parti'den peş peşe açıklamalar gelirken, Akşener suskunluğunu bugün grup toplantısında bozdu.

Ne diyeceği merak konusu olan Akşener de, Türkkan'ın yaptığını 'Hislerine yenik düşmek' olarak yorumladı ve olayı provokasyon olarak değerlendirdi.

"PLANLI BİR PROVOKASYON"
Akşener, şehit ailesini planlı bir provokasyona alet olmak ile suçladı. Akşener şöyle konuştu:

"Cuma günü yapılmış planlı bir provokasyon var. Cuma'dan beri bunun üzerinde tepindikçe tepindiler. Lütfü Bey bir hata yaptı. Sinirlerine hakim olması gerekirdi. Maalesef olamadı, hislerine yenik düştü. Hatasını mazur görecek değiliz."