Bankaların Elazığ'a 5 kuruş Faydası Yok!

Elazığ halkının ve iş dünyasının finans gücünü kontrol ederek büyük kar elde eden bankaların, deprem sürecinde borçları ötelemekten başka Elazığ'a hiçbir katkı sağlamadıkları gözlendi. Deprem sonrasında yaşananları izlemekle yetinen bankalar, ne bir konut yaptı, ne de insanların ihtiyaçlarını karşıladı.  Bankaların bu tutumu tepkiyle karşılandı.

Bankaların Elazığ'a 5 kuruş Faydası Yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye genelinde faaliyet gösteren bankaların eğitim, çevre, kültür, sanat ve spor gibi sosyal projelere kaktı verdikleri biliniyor.

Elazığ’da ulusal ve uluslararası alanda hizmet veren yaklaşık 60 banka şubesi bulunuyor.  Kentte yaklaşık 10 Milyar TL tutarındaki finans kaynağı da bu şubelerde değerlendiriliyor.

Ancak bu bankaların, büyük bir deprem felaketi yaşayan Elazığ'a sosyal sorumluluk alanında hiçbir desteklerinin olmadığı görüldü.

Elazığ halkının bankalara olan güveni ve teveccühüne rağmen, bankalar deprem sürecinde sessiz kaldı ve şehrin kanayan yarasına çare olmadı. 

Depremzedelerin gıda, giyim ve barınma ihtiyaçlarının had safhada olduğu bir dönemde bankalardan destek eli uzanmaması dikkatlerden kaçmadı. 

Vatandaşlar, böylesi zor bir dönemde bankaların kalıcı konut, eğitim için araç gereç, gıda, giyim gibi ihtiyaçların karşılanmasına destek olmalarını bekledi. Elazığ halkı, bu talebi haklı olarak kendinde gördü. Ancak bankalar deprem döneminde borçların ertelenmesi dışında depremzedelere hiçbir katkı sunmadı.

Deprem sonrasında yaşananları izlemekle yetinen bankalar, ne konut yaptı, ne de insanların ihtiyaçlarını karşıladı. Bankaların bu anlaşılmaz tutumu, hiç bir zaman silinmeyecek şekilde akıllara kazındı.