Başarılı Başhekim Keleş'ten Elazığlılara Çağrı Var!

Elazığ Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş, yoğun bakımdaki hastaların büyük bir çoğunluğunun aşı olmayan vakalardan oluştuğunu belirterek Elazığlılara aşı olma çağrısında bulundu.

Başarılı Başhekim Keleş'ten Elazığlılara Çağrı Var!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs pandemisinde en büyük silahımız olan aşıda tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da çalışmalar süratle devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde özellikle BionTech aşısında dünya genelinde yaşanan tedarik sıkıntısından sonra geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13 milyon doz aşının Türkiye'ye geldiğini ve Türkiye'nin aşılamada normale döneceğini söylemişti. 

Aşıların gelmesiyle hem Türkiye'de hem de Elazığ'da aşılama çalışmaları hız kazandı.

YOĞUNBAKIM TEHLİKESİ
Öte yandan hala aşı konusunda tedirginlik yaşayanların olduğu da bir gerçek ancak uzmanlar sürekli özellikle hastalığı ağır geçirenlerin büyük bir çoğunluğunun aşısını yapmayan kişilerden oluştuğu konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bu uyarılardan biri de Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş'ten geldi. Başhekim Prof. Dr. Erol Keleş: "Fethi Sekin Şehir Hastanesi olarak son 24 saatte Elazığ’da 4116  doz aşı yaptık. Bu sayı  hastanemizde aşılamada bir rekordur. Biz şehrimizin sağlığı için çalışmaya dün olduğu gibi bugün de hazırız. Son 1 ayda Covid-19 tanısıyla yoğun bakımlarımızda yatan hastalarımızın büyük çoğunluğunun aşısız ve yeterli dozda aşı olmayan hastalar olduğunu lütfen unutmayın. Haydi Elazığ gelecek sağlıklı günler için sizleri aşıya bekliyoruz." dedi. 

ELAZIĞ REKORU
Diğer şehirlerle kıyaslandığında aşılama hızı nispeten az olan Elazığ'da ise bu durum tersine dönmüş durumda. Elazığ'da aşılama hızı her geçen gün artarken son 24 saatte en fazla aşı yaptğımız gün olarak 4 bin 116 aşı sayısıyla rekor tazelendi.

Başhekim Keleş "Fethi Sekin Şehir Hastanesi olarak son 24 saatte Elazığ’da 4 bin 116 doz aşı yaptık. Bu sayı hastanemizde aşılamada bir rekordur. Biz şehrimizin sağlığı için çalışmaya dün olduğu gibi bugün de hazırız. " dedi.