Bu Bayrak Düşmez!

Çukurca'da üs bölgesine sızma girişiminde bulunan hainlere karşılık veren askerlerden dördü şehit düştü. Kahramanlardan Yener Kırıkcı'nın dayısının da aynı bölgede 26 yıl önce şehadet şerbetini içtiği belirlendi.

Bu Bayrak Düşmez!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerli ve millî silahlar sayesinde terör örgütlerini bitirme noktasına gelen Türkiye, dün acı haberle uyandı. Hakkâri’nin Çukurca ilçesi sınır hattındaki Seriberi üs bölgesine görev yapan Mehmetçik, sızma girişiminde bulunan terör örgütü PKK’lılarla çatışmaya girdi. Olayda piyade sözleşmeli erler Erhan Çiyapul, Murat Şahin, Şevket Çetin ve Yener Kırıkcı şehit düştü. Altı asker de yaralandı.

undefined

20 TERÖRİST İMHA
Şehitlerin kanı yerde kalmadı. Hain saldırının ardından Çukurca, Hakkâri ve Van kırsalında düzenlenen operasyonda en az 20 terörist etkisiz hale getirildi. Irak sınırını korurken şehit düşen askerlerin naaşı Hakkari Dağ Komando Tugayı’nda düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Şehitlerden geriye acı hatıralar kaldı.

DAYISI GİBİ...
Ankaralı Yener Kırıkcı’nın acı haberi Çubuk’a bağlı Akkuzulu Mahallesi’ndeki babaevine kor gibi düştü. Şehidin dayısı Yüksel Tuzcu’nun da 1993 yılında Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü karakolunda şehit olduğu öğrenildi. Kırıkcı ailesi 26 yılda ikinci şehidini vermenin üzüntüsünü yaşadı. Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine bağlı İzzettin köyü nüfusuna kayıtlı Sözleşmeli Piyade Er Şevket Çetin de üç yıldır görev yapıyordu. Çetin’in şehadeti beş çocuklu ailesini yıktı.

İKİSİ NİŞANLIYDI
Dün defnedilen Iğdırlı Erhan Çiyapul ise Aralık ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan ailesinin sekiz çocuğundan biriydi. Nişanlıydı. 3 yıldır sözleşmeli er olarak görev yapıyordu. Giresun’un Espiye ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Murat Şahin de silah arkadaşı Erhan gibi nişanlıydı. Eylül ayında düğün yapmayı planlıyordu. Ancak hainler hayallerini yarım bıraktı. Taziyeleri kabul eden şehidin babası Alahittin Şahin “Vatan sağ olsun. Sabah rüyamda oğlumu gördüm. Kapıyı çaldı. Kapıyı açtım. ‘Muradım erken geldin. Ne oldu?’ demeye kalmadan kaybolup gitti. Sonra sabah oğlumun şehadet haberini aldık” dedi. Şehidin lise öğrencisi kardeşi Orhan Şahin (16) ise “Ben de asker olacağım. Bunlardan bunun hesabını soracağım” şeklinde konuştu.

TERÖR ELEBAŞLARI BİRBİRİNE DÜŞTÜ
PKK terör örgütünden kaçarak teslim olan ‘Halil’ kod adlı terörist ifadesinde, örgütte liderlik, rant kavgası, hırsızlık olaylarının arttığını, elebaşlarının para ve kadın yüzünden birbirine düştüğünü söyledi. Terör örgütünün sözde gençlik yapılanmasından sorumlu olan terörist, örgüt mensubu bir kadınla sevgili olduktan sonra onun fikirlerinden etkilendiğini ve bu sebeple örgüte katıldığını bildirdi. ‘Halil’ kod adlı terörist, sonrasında örgüt içerisinde bu tür ilişkilerin yasak olduğunu öğrendiğini ancak, örgüte eleman temin etmek maksadıyla böyle bir yol izlendiğini aktardı. Örgütün üst düzey sorumlularının her türlü yoz ilişkilerine göz yumulduğunu, özellikle çocuk sayılabilecek yaştaki gençlerle ilişkiye girdiklerini aktaran terörist ifadesinde, kabul etmeyenlere tecavüz edildiğini, kaçmaya çalışan çocukların boğularak infaz edildiğini, buna rağmen ölümü göze alarak kaçtıklarını ve kaçanların sayısının gün be gün arttığını belirtti.