Büyük Umutlarla Açılmıştı Şimdiki Hali İçler Acısı

Elazığ'ın tarihi ilçesi Palu' da bulunan Palu Konağının bakımsız hali yürekleri burkuyor...

Büyük Umutlarla Açılmıştı Şimdiki Hali İçler Acısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip olan Palu ilçesinde bulunan Palu Konağının bakımsız hali yürekleri burkuyor. 

Fırat Nehri kenarında bulunan Palu Konağı, 2015 yılında Palu Kaymakamlığı tarafından inşa edilerek hizmete sunulmuştu. İlçe turizminin gelişimine katkı sunması amacıyla büyük umutlarla hizmete giren konak, günümüzde içler acısı bir duruma geldi. 

İnşa edildikten sonra kaymakamlık tarafından bir süre işletilen konak, daha sonra özel bir firmaya kiralanmıştı. İşletmenin el çekmesiyle kapısına kilit vurulan konağın mevcut durumu görenleri üzdü. 

YETKİLİLER DUYARSIZ KALDI!
İşletildiği dönemde bile sıkıntılılı bir şekilde olan konağın durumuyla ilgili bir çok kez dönemin kaymakamı Mustafa Demir'e iletilmiş ancak bir çözüm bulunmamıştı. Ayrıca konağın bünyesine ait olduğu Köylere Hizmet Götürme Birliğinin duyarsızlığı nedeniyle de Palu konağı ilçeye yakışmayan görüntüyle karşı karşıya kaldı.

KADERİNE TERK EDİLDİ
Bakımsızlık nedeniyle kaderine terk edilen konağın bahçesinde kamelyaların yıkılmak üzere olduğu, çimenlerin ve ağaçların kuruduğu görüldü. Konak yerleşkesinde ayrıca günübirlik piknikçilerin kullandığı mangal kömürlerinin ve çöplerin çevreye rastgele döküldüğü gözlendi. 

İLÇE HALKI TEPKİLİ
İlçe sakinleri tarihi konağın bakımsız haline tepki gösterdi. Konağın ilçe turizmi için önemli bir yeri olduğunu ifade eden vatandaşlar, yetkilileri göreve davet ederek bu çirkin görüntünün ortadan kaldırılmasını istedi.

GÖZLER YENİ KAYMAKAM TAYFUN DELİ'DE
Tarihi ilçede yapılan konağın şimdiki halinin Palu'ya yakışmadığını aktaran vatandaşlar buranın bakımsızlığına bir çözüm bulması için ilçeye yeni tayini çıkan Palu Kaymakamı Tayfun Deli'ye çağrıda bulundular. 

Vatandaşlar yeni kaymakam Tayfun Deli'nin, Palu Konağının şimdiki haline duyarsız kalmamasını isteyerek konağın tekrardan tarihi ilçeye yakışan bir görüntüye sahip olmasını istediler. 

SÖZLEŞMEDEKİ AĞIR ŞARTLAR KALDIRILSIN
Turizmin merkez noktasında bulunan konak liyakat ehli ilçe işletmecilerine kolaylık sağlanarak verilmek yerine, sözleşmesine ağır şartlar koyularak 9 Temmuz'da konak için ihale yapıldı.

Ancak işletme sahiplerinin sözleşmeye konulan ağır şartlardan dolayı ihaleye girmemesi nedeniyle konak sahipsiz bir şekilde kaderine terk edildi. Palulu vatandaşlar, İhale şartnamesindeki ağır şartların kaldırılması halinde konağın yeniden ihaleyle işletmeye açılarak kötü durumun ortadan kalkabileceğini ifade etti.