CHP'li Erol, PKK'yı Lanetledi

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM'de şehitler ve terör örgütleri hakkında açıklamalarda bulundu. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 'PKK alçak şerefsiz bir terör örgütüdür' dedi.

CHP'li Erol, PKK'yı Lanetledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak Gara Operasyonu’na ve şehitlerimize değindi.

EROL: BÖLGESİNİN TALEPLERİNİ BU KÜRSÜDE KORKMADAN, YILMADAN, CESURCA SESLENDİREN BİR MİLLETVEKİLİYİM

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Genelde milletvekili seçildiğim günden bu güne kadar terör konusunda ve teröre karşı duruş konusunda Mecliste her anlamda dik duran; bölgesinin, ülkesinin, yurttaşlarının, seçmenlerinin isteklerini ve taleplerini, beklentilerini bu kürsüde korkmadan, yılmadan, cesurca seslendiren bir milletvekiliyim.

Belki benzer bir konuşma olacak ama bu konuşmayı tekrarlamakta da yarar görüyorum çünkü sürekli bu Türkiye'nin gündemine geliyor, Türkiye'nin gündemine gelirken CHP'yle ilgili algı yaratılmak için kullanılan meselelerdir” diye ifade etti.

EROL: PKK ALÇAK ŞEREFSİZ BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Milletvekili Erol, “PKK bir terör örgütü müdür? Evet; PKK alçak, şerefsiz bir terör örgütüdür. PYD bir terör örgütü müdür? Evet; PYD alçak, şerefsiz bir terör örgütüdür. YPG terör örgütü müdür? Evet; YPG alçak, şerefsiz bir terör örgütüdür.FETÖ terör örgütü müdür? Evet; FETÖ alçak, şerefsiz bir terör örgütüdür. Bunlardan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

EROL: BENCE TERÖRLE MÜCADELE YALNIZCA TÜRKİYE'DE BİR SİYASİ PARTİNİN MÜCADELESİ OLMAMALI

Milletvekili Erol, “Şimdi, burada mesele şu: Bence terörle mücadele yalnızca Türkiye'de bir siyasi partinin mücadelesi olmamalı.Terörle mücadeleyi Türkiye'de bir devlet politikası ve bir devlet geleneği hâline dönüştürmemiz lazım” dedi.

EROL: TERÖRLE MÜCADELEYİ SİYASALLAŞTIRMAYIN, TERÖRÜ İÇ SİYASET MALZEMESİ YAPMAYIN

Milletvekili Erol, “Zaten Türkiye'de yaşanan temel sorun da bu terörle mücadelede ve bunları ifade ederken siyasi bir değerlendirme yaparak bunları konuşmuyorum. Ben kendi bölgemde de Mecliste de her zaman devlet geleneklerine uygun davranılması gerektiğini, siyasi partilerin gelip geçici olduğunu, devletin kalıcı olduğunu iddia eden bir siyasetçiyim.

Bugün AK Parti Hükûmet, siz hükûmeti yönetiyor olabilirsiniz ama yarın bir başka parti gelecek geçmişte olduğu gibi. Partiler geçici, devlet kalıcıdır; onun için ki terörle mücadelede yalnızca kendi bakış açınıza göre siyaset geliştirmeyin, siyasallaştırmayın, terörü iç siyaset malzemesi yapmayın.

Terör bu ülkenin ulusal meselesidir ve terörle ilgili bir devlet politikasına bu ülkenin ihtiyacı var diyorum, terör örgütlerini, başta PKK olmak üzere, başta FETÖ olmak üzere bu ülkede bunlara müsamaha gösteren herkesi de bu terör örgütlerini de şiddetle kınıyorum, hepinize saygılar sunuyorum” diye sözlerini noktaladı.