CHP'li Özel'den İşçilere Destek

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Alacakaya'daki maden işçilerinin eylemi hakkında yaptığı konuşmada: 'Ali Rıza Yıldırım'a diyorum ya işçilerin hakkını verirsin yada gelir alnını karışlarız.' Dedi.

CHP'li Özel'den İşçilere Destek

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis’teki grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Özel konuşmasında Elazığ’ın Alacakaya ilçesindeki maden işçilerinin eylemlerine de değindi.

Geçtiğimiz günlerde CHP heyeti de Elazığ’a gelerek eylem yapan işçilerle bir araya gelmişti.

“YA İŞÇİLERİN HAKKINI VERİRSİN YADA GELİR ALNINI KARIŞLARIZ”
Genel Başkan Özgür Özel konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bir patron var devletten ihale ile krom madenini almış anayasaya göre madenler bizim. En son 70’lerin sonunda rahmetli Deniz Baykal özelleştirdi ve anayasa’da yazıyor madenler bizim. Bunlara işletme hakkı veriyorlar ki anayasanın arkasından dolaşmaktır. Madeni alınca bir şey kalmıyorsa onun adı işletme hakkı olamaz. Bu şirket 60 dolara krom çıkarıyor, gidiyor bin dolara bunu yurt dışına satıyor. Bunun Türkiye’de dünya kadar şirketi, gemisi dünyanın bir çok yerinde satın aldığı limanları var. Bu şirketin çalışanları Temmuz ayı gelince enflasyon zammı istediler. Bir de maaş alıyor maaşımızın yattığı bankayla patron anlaşıyor bize vermiyorlar promosyonları, promosyon hakkımızı istiyoruz diyip eylem yaptılar. 60 dolara hepimizin kromunu alıp bin dolara satarak zenginleşen Ali Rıza Yıldırım işçileri azarlıyor. Kapatırım aç kalırsınız diyerek tehdit ediyor. Sen kimin madenini kapatıyorsun, sen kimsin? Seni kim şımarttı böyle. Babasının malı sanıyor kapatırmış onları aç bırakırmış. Yarın görüşme var o küstah Ali Rıza Yıldırım’a diyorum ya işçilerin hakkını verirsin yada gelir alnını karışlarız. “