CHP Şov Mu Yapıyor?

24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin üzerinden bir yıl geçtikten sonra CHP'li 30 milletvekilinin Elazığ'a gelerek kentte incelemelerde bulunması kafalarda soru işareti bıraktı.

CHP Şov Mu Yapıyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8’lik büyük depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakanlar ve kurum bürokratları depremin ilk saatlarinden itibaren kente gelerek Elazığ halkının yanında olmuş, yaraların sarılması için bütün kurumlar seferber edilmişti. 

Yaşanan felaketin ardından Elazığ'da ki vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ile bir çok bakan ve devlet yetkilileri, barınmadan gıdaya, giyimden iaşeye kadar bütün yardımları anlık olarak yapmıştı. 

6.8’lik depremin ardından konteyner kentlerin kurulması için hemen harekete geçilmiş ve deprem felaketinin üzerinden bir yıl geçmeden TOKİ tarafından binlerce konut inşa edilerek hak sahiplerine teslim edilmişti. 

CHP ŞOV MU YAPIYOR?
Kentte depremin izleri hızla silinmeye çalışılırken, CHP heyetinin Elazığ'a yeni gelmesi ve sorunlar üzerinden siyaset tartışması yaratması kafaları karıştırdı. 

Depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bugüne kadar Elazığ'ı önemsemeyen CHP'nin neden bu dönemde 30 milletvekili ile Elazığ'a geldiğinin perde arkası aralanmaya çalışılıyor. 

DEPREM SİYASETE ALET EDİLİYOR
CHP Heyetinin 2 gün boyunca Elazığ'da gerçekleştirdiği gezi ve inceleme programı Elazığlı vatandaşlar tarafından samimi bulunmazken, deprem üzerinden devlet yetkililerine ve bazı siyasetçilere yönelik eleştiriler yöneltmesi tepkiyle karşılandı. 

Birçok vatandaş "Biz can derdinde iken, devletimiz bize sahip çıkmışken, CHP'nin derdi nedir anlayamadık. CHP bizim üzerimizden siyaset yapıyor. Bunu asla kabul etmiyoruz. CHP şimdiye kadar neredeydi. Devletimiz bize sahip çıktı. Eksiklerimiz olabilir, onlar da zamanla gideriliyor. CHP heyetinin desteğine ihtiyacımız yok" ifadesini kullandılar.

AK PARTİ'DEN CHP HEYETİNE SERT TEPKİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un hükümete yönelik eleştirilerine ise AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı, MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile çok sayıda AK Partili sosyal medya hesaplarından sert tepki gösterdiler.

BULUT ‘HİÇ KİMSE ELAZIĞLILARIN KULAĞINI ÇEKEMEZ’
"Sn. Vekil Vekil Ali Öztunç,  Elazığ had bildirme yeri değil. Had bilme yeridir. Hiç kimse Elazığlıların kulağını çekmeye cüret edemez. Önce haddinizi bileceksiniz. Biz burdayız buyurun bir deneyin de görelim. HaddiniBil"

 

 

   
 

DEMİRBAĞ ‘HDP İLE KOLKOLA GEZECEKSİN…’
’PKK ile HDP ile kol kola gireceksin, aynı tabaktan yiyeceksin, deprem zamanı ortada olmayıp bir yıl sonra gelip ahkam keserek kulak çekmekten bahsedeceksin. Hadsizlik edip bunu bir de Elazığ da yapacaksın.2023'te millet kimin kulağını çekecek göreceksin.’’


ŞERİFOĞULLARI ‘ELAZIĞLININ KULAĞINI ÇEKMEK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL’
"Sn. @Ali_Oztunc, Elazığ halkı merttir, yiğittir. Yapılan iyilikleri asla unutmaz, hele ki zor zamanında dağ gibi arkasında duran devletinin ve kendi evlatlarının kulağını başkasına çektirmez. Elazığlının kulağını çekmek kimsenin haddine değil..."