Düğün Sektörüne Bağlı Meslekler Can Çekişiyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını birçok sektörde olduğu gibi düğün sektörüne bağlı meslek gruplarını da olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Düğün Sektörüne Bağlı Meslekler Can Çekişiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs döneminde düğün sektörüne bağlı olan fotoğrafçılar, organizasyoncular, gelinlikçiler, düğün salonu işletmeleri ve benzeri iş yerleri kepenk kapatma noktasına kadar geldi. Çiftlerin pandemi nedeniyle düğün, kına, nişan gibi kutlamalar yerine resmi nikahı tercih etmesi düğün sektörüne bağlı olan esnafları zor durumda bıraktı.

Elazığ’da sektöre bağlı yaklaşık bin kişi salgın nedeniyle evlerine ekmek götüremeyecek duruma geldi. Aşılama faaliyetlerinin devam etmesi, salgında vaka sayılarının düşüşe geçmesi normalleşme sürecini düğün sezonuna doğru hızlandırırken bu durum sektöre bağlı esnafları umutlandırıyor.

Pandemi Düğün Sektörünü Bitiriyor

Sektörde hizmet veren bir esnaf konuyla ilgili yaptığı açıklamada ‘Normalde Elazığ’da bir yılda 4 bin civarında resmi nikah başvurusu olurken pandemi döneminde yarı yarıya indi. Önümüzdeki sezon pandeminin gidişatının ne olacağını bilemediğimiz için önümüzü göremiyoruz ve ona göre hareket edemiyoruz. Alınan tedbirlerle salgının bir an önce bitmesini ve kültür haline gelmiş mesleklerimizi devam ettirmeyi umut ediyoruz.’ Diye konuştu.