Dünyanın En Zengini Uzaya Gidiyor!

Dünyanın en zengin insanı olan milyarder Jeff Bezos, uzay girişimi Blue Origin'in roketiyle bugün uzaya gidecek. Yolculukta Bezos'a kardeşinin yanı sıra 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki Olivier Deamon eşlik edecek.

Dünyanın En Zengini Uzaya Gidiyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Forbes listelerinde dünyanın en zengini olarak adlandırılan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, bugün uzaya gidiyor.

Tarihteki ilk "mürettabatının tamamı sivillerden oluşan ve pilotsuz uzay uçuşu" olan yolculukta Bezos'a kardeşi, 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki Olivier Deamon eşlik edecek.

Bu uçuşun başarılı olması halinde Jeff Bezos, Richard Branson'un ardından uzaya çıkan ikinci milyarder olarak tarihe geçecek.

"ENDİŞELİ DEĞİL, HEYECANLIYIM"

Jeff Bezos, FOX Businnes kanalına verdiği röportajda, "Endişeli değil heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

11 dakikalık uzay yolculuğunda Bezos'a, kardeşi Mark Bezos, 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki Oliver Daemen eşlik edecek.

BİRÇOK ÖZELLİĞİ İLK İLKLERİN UÇUŞU

Deneme, tamamı sivillerden oluşan ve pilotsuz gerçekleştirilen ilk uçuş olma özelliğinin yanı sıra, mürettebat, uzaya çıkan en geç ve en yaşlı kişileri de bünyesinde barındırıyor.

Uçuş uzay turizmi için önemli bir test olacak. Bezos ve mürettebatı, uçuş öncesi hızlandırılmış bir eğitim gördüler.

UZAYA GİDEN İLK MİLYARDER BRANSON

Blue Origin roketi, bugün Teksas'tan fırlatılacak. Bezos'un rakibi Virgin Galactic'in sahibi Richard Branson, 9 gün önce başarılı bir yörünge altı uçuş gerçekleştirmişti.

ELEŞTİRİLERİN ODAĞI MİLYARDERLERİN UZAY YARIŞI 

Öte yandan, milyarderlerin uzay yarışı doğaya olan etkileri nedeniyle eleştirilerin hedefinde bulunuyor. Her roket kalkışı 300 tona yakın karbondioksit salınımına neden oluyor.