Elazığ'da Vaka Sayılarında Son Durum Belli Oldu

Türkiye 1 Mart itibarıyla kademeli normalleşme sürecine girdi. İller 4 kriter çerçevesinde puanlandırılıyor. Bu puana göre risk durumları renklerle ifade ediliyor. İllerle ilgili 'yerinde karar' süreci başladı.

Elazığ'da Vaka Sayılarında Son Durum Belli Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesinde 1 Mart itibarıyla yeni bir dönemin başlayacağını açıklamıştı.

Mart ayı itibarıyla başlayan kademeli normalleşme sürecinde, illerde sıkılaştırılması veya gevşetilmesi gereken kısıtlamalar yeni uygulamayla belirlendi.
RİSK DURUMU RENKLERLE TANIMLANIYOR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin risk durumlarına göre mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renklere ayrılacağını ve bu risk hesaplamasının vaka sayılarına göre belirleneceğini açıklamıştı.

Yüz binde 10’un altındaki iller (düşük riskli) mavi, yüz binde 11-35 arası (orta riskli) sarı, yüz binde 36-100 arası (yüksek riskli) turuncu ve yüz binde 100’ün üstündeki iller (çok yüksek riskli) kırmızı olarak gösterilecek.
27 ŞUBAT- 5 MART İTİBARİYLE ELAZIĞ’IN RENGİ SARI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısını sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Koca’nın yaptığı paylaşıma göre Elazığ’da vaka sayısı 27 Şubat 5 Mart tarihleri arasında 100 bin kişide 35,72 olarak kaydedildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘’Kontrollü normalleşme için illerimizin 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını içeren insidans haritasının güncel hali ektedir. Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli.’’ ifadelerini kullandı.