Elazığ Yayınları Kütüphanesi'ne İlk Bağışlar!

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Oda bünyesinde fiziki ve dijital ortamda okuyucu ve dünyanın her köşesindeki ilgililerin istifadesine sunulmak üzere kurulum çalışmaları başlatılan 'Elazığ Yayınları Kütüphenesine' ilk bağış Prof.Dr. Asaf Varol'dan geldi…

Elazığ Yayınları Kütüphanesi'ne İlk Bağışlar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Varol: Elazığ TSO’yu kutluyorum…

Elazığ TSO tarafından Oda bünyesinde kurulum çalışmaları başlatılan ‘Elazığ Yayınları Kütüphanesi’ için ilk bağış Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Asaf Varol’dan geldi.

50’ye yakın yayın ve bu yayınların büyük çoğunluğunun PDF formatındaki dijital kayıtlarını da Elazığ TSO Kütüphanesine bağışlayan Varol, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ı makamında ziyaret ederek tebrik etti.

Prof.Dr. Varol ziyarette yaptığı değerlendirmede, “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın başlatmış olduğu bu çalışmayı medyadan gördüm.

İlimiz için çok değerli bir çalışma başlatıldığını görünce çok mutlu oldum.

Sayın Başkanımı ve şahsında bu çalışmayı koordine eden Etem Yalın beyi ve çok değerli katkılar sunan Sayın Mustafa Balaban hocayı tebrik ediyorum.

Oda bünyesinde kurulacak olan Elazığ Yayınları Kütüphanesi ile hem ilimizin bu alandaki envanteri çıkmış olacak hem de çok sayıda bilinmeyen çalışma gün yüzüne çıkarak araştırmacı ve tüm ilgililerin istifadesine sunulmuş olacaktır.

Tüm bunlarla birlikte bu eserlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında da çok değerli bir hizmet olmuştur.

Ben de bu düşüncelerle elimdeki yayınlardan oluşan bir seti ve dijital kopyalarını bugün Odamıza bağışlamış bulunmaktayım.

Odanın arşiv sisteminin kurulması ve dijital platformda ilgililere ulaştırılması noktasında da gönüllü olarak danışmanlık hizmeti vermeye hazır olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

Arslan: Tüm halkımızın desteklerini ve ilgisini bekliyoruz…

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, kütüphanenin yapılacak bağışlarla büyüyeceğine dikkat çekerek, “Elazığ TSO bünyesinde ilimize kazandırılmak üzere Elazığ’la ilgili bugüne kadar basılmış olan yayınların yer alacağı bir kütüphane oluşturulması çalışması Odamız Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Etem Yalın koordinasyonunda başlatılmıştır.

Çalışmaya ÇEKÜL Vakfı İl Temsilcisi Tarihçi ve Yazar Mustafa Balaban hocamız da katılmış ve koordinasyonda yer almaktadır.

Bu kütüphane de bulunan tüm eserlerin dijital ortamda tüm vatandaşlara ve araştırmacılara hizmet vermesi ve dünyanın her köşesinde çok geniş kitlelere ulaştırılması öncelikle hedeflenmiştir.

Kişisel arşivlerde bilinirlikten uzak ve insanlığın faydalanamadığı her yayın amacı dışında kalmakla birlikte süreç içerisinde maalesef yok olmaktadır.

Oda olarak hedefimiz ilimizle ilgili bugüne kadar yayınlanmış tüm yayınları toplayıp bunları dijital platforma taşıyarak hem insanlığın hizmetine sunmak hem de kent hafızasını oluşturmaktır.

Elbette bu çalışma uzun soluklu olacak. Hem ilimizden hem ülkemizin her köşesinden belki yurtdışından katkılar gelmesini bekliyoruz.

Ben bu nazik ziyaretiniz ve desteğiniz için teşekkür ediyor, İstanbul Maltepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği İngilizce Bölümünde Öğretim üyesi olarak başlayacağınız yeni görevinizde de başarılar temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI