'Elazığ Yıllardır Siyasi Olarak Sömürülüyor'

Saadet Partisi Elazığ Başkanı Abdullah Akın, Elazığ ve ilçelerinin yıllardır siyasi olarak sömürüldüğünü belirterek 'Vatandaşlarımdan rica ediyorum. İlçelerimize gidip bir gezsinler. Hepsi yıllardır hep aynı durduğu yerde duruyor.' dedi..

'Elazığ Yıllardır Siyasi Olarak Sömürülüyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, gündeme dair yaptığı basın açıklamasında Elazığ ve ilçelerinin yıllardır siyasi olarak sömürüldüğünü belirtti.

Başkan Akın, Elazığlı vatandaşlardan da bir ricada bulunarak “Vatandaşlarımdan rica ediyorum. İlçelerimize gidip bir gezsinler. Hepsi yıllardır hep aynı durduğu yerde duruyor.” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın belediyeyi borç batağına sürüklediğini de belirten Başkan Akın, “Elazığ Belediyesinin yurt dışından alacağı faizli devasa krediden vazgeçmesini talep ediyoruz. Bu memleketi borç batağına sokmaya kimsenin hakkı yoktur.” dedi.

“ELAZIĞ SÖMÜRÜLÜYOR”
Elazığ ve ilçelerinin yıllardır sömürüldüğünü ifade eden Başkan Akın; “Vatandaşlarımdan rica ediyorum. İlçelerimize gidip bir gezsinler. Hepsi yıllardır hep aynı durduğu yerde duruyor. Bu kadar siyasetçi çıktı, ilçelerde yapıla yapılan 1-2 çocuk parkı, şanslı bir ilçeyse yeni bir kaymakamlık binası biraz daha şanslıysa yılda bir festival yapılıyor. Soruyorum ilçeleri ömürde bir gezen vekiller bu ilçelerdeki nüfusu korumak için, gençlerine iş vermek için hangi fabrikayı, tesisi yaptılar. Ya da yapmaya vesile oldular. Ya da hangi ilçeyi turizme kazandırdılar veya hangi ilçeyi tanınmayacak kadar güzelleştirdiler. 20 yıldır bırakın böyle şeyler yapmayı bir proje bile çıkıp açıklamadıklarını görüyoruz. Bu insanları yanıltıp, sömürmek değildir de nedir? Biz geldiğimizde inşallah her ilçeye bir fabrika kurarak, ilçenin her alanda kalkınmasını sağlayarak işsiz genç bırakmadığımız gibi tersine göçü sağlayacağız.” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ BORÇ, VERGİ VE ZAM ALTINDA İNLİYOR”
İşsizliğin ve zam yükünün altında vatandaşın inlediğini belirten Başkan Akın; “ Vatandaşımız artık eğriyi doğruyu çok iyi anladı. Bu ülkede iktidar tarafından 19 yıldır gözardı edilemeyecek hatalar yapıldı. Bunlar yapılırken vatandaşa hiçbir şey sorulmadı. Sahada bir kaç kişiyi dinliyormuş gibi yapmak AKP’nin 19 yıldır yaptığı büyük hataları telafi etmeyecek. Bu ülkenin kaynakları 19 yıldır, yüksek faizli borçlarla dış güçlere aktarıldı ve aktarılmaya devam ediyor. Bu ülkenin fabrikaları kapatıldı, ithalat cennetine çevrildi. Üretim azaldı, bunu yıllık tüketilen elektrik miktarından çok rahatlıkla anlayabilirsiniz, kimse bu gerçeği saklayamaz. İşsizlik had safha da, ve doğru dürüst bir tarım, eğitim, vb politikalar yok bunu herkes biliyor. Vatandaşlarımız borç, vergi ve zam yükü altında inliyor. Zaten yapılan anketlerde AKP’nin oylarının eriyip yok olmaya yüz tuttuğunu kendileri dahil herkes görebiliyor.” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ 3. KIŞI KONTEYNERLERDE GEÇİRECEK”
TOKİ tarafından yapılan konutlara da değinen Başkan Akın, evini kaybeden Elazığlı vatandaşların üçüncü kışı konteynerlerde geçireceğini belirtti.

Başkan Akın; “Vatandaşlarımız 3. kışını konteynırlar da geçirecek. İnsanın bu kadar küçük bir alanda yaşaması bile bir bunalım sebebidir. Bakınız deprem konutlarının önündeki levhalarda yazan yapım süreleri, normal iş bitim süresinin neredeyse 3 katına çıktı. Uygulanan tek ceza gösterilemez tek yaptırım gösterilemez. Kim bunun hesabını soracak. Tabi ki vatandaş soracak, Saadet partisi soracak.”

“ŞERİFOĞULLARI, ELAZIĞ BELEDİYESİNİ BORÇ BATAKLIĞINA SÜRÜKLÜYOR”
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na da seslenen Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın; “ Elazığ Belediyesinin yurt dışından alacağı faizli devasa krediden vazgeçmesini talep ediyoruz. Bu memleketi borç batağına sokmaya kimsenin hakkı yoktur. Bir yatırım yapılacaksa bu devletimizin imkanları ve öz kaynaklarla yapılmalıdır. 20 senede ülkemiz AKP tarafından borç batağına sürüklenmiştir. Dolar 1 liradan 10 liraya çıkmış milletimiz perişan olmuştur. Sayın Şerifoğulları buna bakıp ibret almalıdır ve aynı hataya düşmemelidir.” dedi.

“ŞERİFOĞULLARI’NA ÇAĞRIMIZI YENİLİYORUZ”
Elazığ’da belediye tarafından halk ekmek fabrikasının biran önce kurulması gerektiğini ifade eden Başkan Akın; “Sayın Şerifoğulları halkı dinleme ve hizmet konusunda samimiyse, halkın çıkarı için, yapılan ekmek zammı nedeniyle dar gelirli vatandaş İçin Halk Ekmek fabrikasını kurmalıdır. Bu çağrımızı yineliyoruz.” İfadelerini kullandı.