Elazığlı Firmadan Savunma Sanayi Hamlesi

Yazılım ve Güvenlik Sistemleri üzerine başarılı çalışmalar yürüten Akın Yazılım ve Teknoloji, Milli Savunma Bakanlığı'nın Türkiye'de gerçekleştirilen savunma sanayi projelerinde görev almayı hedefliyor.

Elazığlı Firmadan Savunma Sanayi Hamlesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkezi Elazığ’da bulunan ve 81 ilde Yazılım, Telekomünikasyon ve Elektronik Güvenlik Sistemleri konusunda hizmet veren Akın Yazılım ve Teknoloji, 6 yılı aşkın süredir Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşları için profesyonel çözümler üretiyor.

Başarılı hizmetleri ve oluşturduğu güven duygusuyla kendi sektöründe adından söz ettiren Akın Yazılım ve Teknoloji , yeni hedef belirleyerek Türkiye’de yürütülen savunma sanayi projelerinde hizmet yürütme ve üretim konusunda çalışmalar yapmayı hedefliyor.

Firma, bu hedef doğrultusunda Milli Tesis ve Nato Tesis Güvenlik belgeleri almak için Milli Savunma Bakanlığı Teknik Hizmetler Daire Başkanlığına resmi başvurusunu yaptı.

Firmanın, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak denetimler sonucunda söz konusu yetki belgelerini alması bekleniyor.

Akın Yazılım ve Teknoloji Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Akın, yaptığı açıklamada, şuan savunma sanayii ve Nato ülkelerine ihracat yapan şirketler ile temas halinde olduklarını belirterek, 2023 yılına kadar savunma sanayiinde üretim ve hizmet sektöründe bölgede söz sahibi olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Firmalarının, Elazığ başta olmak üzere Kahraman Maraş, Malatya, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis illerinde farklı projelerini hali hazırda yürütmeye devam ettiğini aktaran Okan, ülkemizin savunma sanayisine ve ekonomiye katkı sunma amacı taşıdıklarını kaydetti.

Tesis Güvenlik Belgesi Nedir ?

Tesis Güvenlik Belgesi hakkında bilgiler veren Yavuz Akın: “Tesis Güvenlik Belgesi; bir tesiste bulunan veya bulunabilecek gizlilik dereceli bilgi, belge, proje ve malzemenin fiziki güvenliklerinin sağlanması için, tesisin bulunduğu yer ve çevre şartları ile maruz kalabileceği dış ve iç tehditler göz önüne alınarak projelendirilmiş olan koruma önlemlerinin Milli Savunma Bakanlığı Tarafından denetlenerek uygun bulunduğunu belirten ve bu kurallara uyan firmaya verilen belgeye denir.” İfadesini kullandı.