Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel ziyareti için yola çıkmadan önce havalimanında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Biden'la yapacağı görüşmede gündemin çok geniş olduğunu ifade ederek, 'Birinci derecede Türkiye-Amerika ilişkilerini masaya yatırmamız gerekiyor' dedi.

Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak için Atatürk Havalimanı'ndan hareket etti.

Hareket öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erdoğan, "İttifakın önümüzdeki 10 yıllık yol haritasını belirleyecek NATO 2030 sürecine ilişkin kararların alınacağı önemli bir zirveye iştirak edeceğiz" dedi.
AFRİN'DEKİ TERÖR SALDIRISI
Erdoğan, "Afrin'deki Şifa Hastanesine yapılan terör saldırısı, PKK/YPG'nin nasıl kalleş ve vahşi bir örgüt olduğunu göstermiştir" ifadelerini kullandı.

PKK/YPG terör örgütünün Afrin'de masum sivillleri katletmesini kınayan Erdoğan, Türkiye'nin her daim terörle mücadelesinin sınır ötesinde de sürdüğünü dile getirdi.

"Türkiye olarak sadece terörle mücadele etmiyoruz aynı zamanda doğu-batı yönünde yoğun bir düzensiz göç baskısına da maruz kalıyoruz" diyen Erdoğan, "Ülkemizde masumları, Suriye'de sivilleri, Irak'ta Kürt kardeşlerimizi katleden bu alçaklardan döktükleri her damla kanın hesabını soracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz kendi sınırlarımızı korurken NATO'nun sınırlarını da koruyoruz" dedi.
BIDEN GÖRÜŞMESİ
Biden ile yapılacak olan kritik görüşmeye değinen Erdoğan, görüşme alanının çok geniş olduğunu ifade etti. Erdoğan, "Biden ile bizim göreve geldikten sonraki bu yüz yüze ilk görüşmemiz olacak ve birinci derecede Türkiye-Amerika ilişkilerini masaya yatırmamız gerekiyor" dedi.

"Birçok dedikodular vesaire içeride dışarıda oldu, bunları geride bırakıp, neler yapabiliriz, neler yapacağız bunları konuşmamız lazım" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "24 Nisan, maalesef çok olumsuz bir süreç oldu. Bu yaklaşım bizleri ciddi manada üzmüştür. Bunu gündeme getirmeden geçmeyi doğru bulmamız mümkün değil" ifadesini kullandı.
F-35'LER VE SİLAH ANLAŞMALARI
"Savunma sanayisine yönelik birçok masa üstünde kalan konular var. Bunların da en önemlisi F-35 konusudur" diyen Erdoğan, patriotlar konusuna değinerek "Patriotlar konusunda ABD sözünde durmamış, bunları geri almış. Biz de malum S-400 konusunda adım attık" dedi.
MERKEZ BANKASI REZERVLERİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda Merkez Bankamızın döviz rezervi konusunda geldiğimiz nokta 100 milyar dolar seviyesine ulaşmış durumdayız" dedi.

Çin'le çok önemli bir anlaşma yaptıklarını ifade eden Erdoğan, "Çin'le 2.4 milyar dolarlık bir swap anlaşmamız vardı zaten, şimdi 3,6 milyar dolarlık yeni bir anlaşmayla toplamda 6 milyar dolara çıkarmış olduk" dedi.
MÜSİLAJ SORUNU
"Biz mesajlarımızı verdik, YÖK Başkanımız mesajlarını verdi. Bundan sonraki süreçte neler yapabiliriz bunları konuştuk. Şu anda 77 noktada 1700 metreküp müsilaj temizlenmiş vaziyette" diyen Erdoğan, "Yoğun bir çalışma devam ediyor. 7/24 esasına göre bu çalışmalar devam edecek" dedi.