Fırat Üniversitesi Hastanesinde Mesleki Eğitimler Devam Ediyor

Fırat Üniversitesi Hastanesinde Mesleki Eğitimler Devam Ediyor Fırat Üniversitesi hastanesi kan merkezi sorumlusu Meral Törgürsul tarafından kan merkezi hemşirelerine eğitim sunumu yapıldı.

Fırat Üniversitesi Hastanesinde Mesleki Eğitimler Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi hastanesi konferans solunanda verilen eğitim sunumuna kan merkezindeki hemşireler ve ilgili personeller katıldı. Yaptığı eğitim sunumunda, “Hastanın onay formunun mutlaka doldurulup, okutulup imzalatılmasını gerekliliğini vurgulayan Meral Törgülsul, “Kan hastaya takılmadan önce görünümü açısından (içinde pıhtı, hava olup olmadığı, rengi) hemşire ve doktor tarafından dikkatle kontrol edilmelidir. Bu açılardan kuşkulu bile bulunsa o kan takılmamalı, Kan merkezine iade edilmelidir” dedi.

Meral Törgürsul, eğitimde, kan ve kan bileşenini istemeden önce hastanın kan sayımının çalıştırılması ve vital bulgularına bakılması, hastanın kan ve kan bileşenleri nakli için onarımının alınması, ürün istemi için kan merkezi ne bildirilmesi, kan grubu tayini için iki ayrı kan örneğinin personel ile beraber kan merkezine gönderilmesi, hastaya kan nakli yapılırken takibinin yapılması, reaksiyon gelişirse naklin hemen durdurulması ve gerekli müdahalenin yapılması, kan merkezine ve hemovijilans birimine haber verilmesi, konularında eğitim verdi.